Dette bildet sier mye om det som har skjedd med Vest-Europa de siste femti år. Mannen i midten er evangelisten Billy Graham. Graham var den første evangelisten som ble et «pop»-navn på 60-tallet. Han holdt stadion-møter med titusener av fremmøtte og utga bøker på rekke og rad. Også i Norge var han godt kjent. Sønnen Franklin har ført arbeidet videre, men nå blir han forsøkt nektet innreise til Storbritannia. Han har støttet Trump! Det sier mye om hvilken vei Vest-Europa har slått inn på. Bildet er tatt da Mitt Romney var på besøk 11. oktober 2012 i Montreal Nord-Carolina. Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Scanpix

 

Den amerikanske evangelisten Franklin Graham kan få problemer med å få komme inn i Storbritannia . Årsak? Han anklages for å være hatpredikant, det skriver Dagen. Igjen er det påfallende hvor intolerante dagens tolerante viser seg å være.

Franklin Graham fikk kritikk av norske kirkeledere etter sin støtte til Trump, men det er ifølge Dagen bare småsaker sammenlignet med den stormen som raser i England mot Grahams kampanje som er planlagt neste år.

Der anklages han for å være hatpredikant på grunn av sine meninger og tidligere ytringer mot muslimer og homoseksualitet. En rekke medlemmer i det britiske parlamentet har nå bedt innenriksministeren om å utestenge evangelisten fra adgang til Storbrittania, opplyser den velrenommerte avisen The Guardian.

Det er kanskje ikke overraskende at det er blant liberale, rause og inkluderende kristne  motstanden er størst.

Graham skal etter planen være hovedtaler på «Lancashire Festival of Hope» i Blackpool i september 2018. Men ikke alle pastorene er begeistret for evangelistens besøk i byen.

– Som kristen og leder av en kirke som spesielt ønsker LHBT-folk velkommen, er jeg forferdet over at andre lokale kirker inviterer noen med denne form for hatspråk, sier pastor Nina Parker i den såkalte Frihetskirken i Blackpool til The Guardian.

Kritikerne har samlet inn over 6.900 signaturer gjennom en underskriftskampanje på nettet. De beskylder Graham for å mene at homofile er farlige og ikke bør få adgang i kirker eller kristne hjem. De viser også til en uttalelse han kom med etter terrorangrepene i 2001 der Graham sa at «islam er en ond religion».

– Prekener som sannsynligvis vil fremme fordommer og hat er grunnlag for at regjeringen kan nekte ham visum, mener kritikerne.

Det hele er nok et eksempel på hvordan dagens politiske og religiøse elite ønsker å kneble politiske meningsmotstandere. Det hele gjøres i godhetens tegn, men er i prinsippet ikke annet enn en avskaffelse av grunnleggende demokratiske prinsipper.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!