Migranter rusler inne på den nedlagte militærleiren Conetta utenfor Venezia, som er omgjort til asylmottak. Stillbilde: La7 / YouTube.

 

Et tredvetalls migranter fra Elfenbenskysten som bor i den nedlagte militærleiren Conetta omlag 20 kilometer sør for Venezia, gikk fredag morgen til protestaksjon da de fikk nyss om at hundre nye migranter var i ferd med å bli innkvartert i leiren, som er blitt omgjort til asylmottak. Dette ville skape for mye trengsel i leiren, mente demonstrantene.

Italienske lokalmedier skriver at migrantene blokkerte adkomsten til leiren, hvor det skal befinne seg mer enn 1500 migranter fra før – i en kommune med ca. 3000 innbyggere, hvor lokalsamfunnet der leiren ligger har færre enn 200 innbyggere.

Slik ble også forsyningene til leiren hindret, likeledes ansatte som ikke kom seg på jobb i mottaket, og som dermed varslet politiet. En utsending fra prefekturet gikk i dialog med demonstrantene for å få dempet gemyttene og gjenopprettet normaliteten, hvilket i politiets nærvær lyktes utpå ettermiddagen fredag.

Borgermester Alberto Panfilio i kommunen Cona, hvor mottaket ligger, retter flengende kritikk mot regjeringen og innenriksminister Marco Minniti, som ikke har stengt mottaket, slik han har lovet, men derimot har innkvartert stadig flere migranter. Mens det tidligere har vært lokalbefolkningen som har protestert mot det de mener er en fullstendig uholdbar situasjon, er det altså nå migranter som protesterer ankomsten av flere migranter.

 

Corriere del Veneto – ADN Kronos – La Voce di Venezia – Il Gazzettino

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂