Med innbrudd, skadeverk og ildspåsettelse som virkemidler ble det torsdag iverksatt to protestaksjoner mot bosetting av asylsøkere i Quinto di Treviso, en liten by (9000 innb.) i Italias nordøstlige hjørne ikke langt fra Venezia.

Natten til torsdag brøt noen innbyggere på stedet seg inn i en leiegård med tomme leiligheter som var planlagt å gi husrom til omlag hundre asylanter, og tok med seg møbler og fjernsynsapparater som de satte fyr på utenfor bygningen.

Senere på dagen gjennomførte demonstranter en sitt ned-aksjon i gaten foran et leilighetshotell hvor de hundre bor i påvente av at andre lokaler skal bli klare. Hensikten var å forhindre at bedriften som leverer mat til asylantene skulle komme frem til bygningen. Også der gikk noen demonstranter inn i bygningen, hvor de tok med seg madrasser utenfor som også ble påtent.

ANNONSE

Politiet grep inn for å gjenopprette orden uten at det kom til håndgripeligheter. Ordensmakten fikk derimot sitt pass påskrevet av illsinte demonstranter, som dette opptaket viser:

Det har lenge bodd asylsøkere på stedet, men tidligere har de vært spredt på forskjellige steder, som etter myndighetenes oppfatning ikke er egnede. Derav beslutningen om å samle dem, hvilket åpenbart passet eieren av den tomme leiegården som hånd i hanske. Folk på stedet har derimot protestert, blant annet fordi de frykter verditap på egne boliger.

Fredag bar protesten deres frukter, da myndighetene besluttet å flytte asylantene til en nedlagt kaserne utenfor byen. Politikk føres åpenbart ikke bare med ord.

 

La Stampa
RAI

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629