Nytt

Italiensk politi brukte torsdag vannkanoner mot migranter som hadde okkupert en piazza i sentrum av Roma. Foto: Yara Nardi / Reuters / Scanpix

Flere ble skadd i harde sammenstøt mellom italiensk politi og asylsøkere i sentrum av Roma torsdag.

Store politistyrker rykket i morgentimene inn for å fjerne nærmere 1.000 flyktninger og migranter, de fleste av dem asylsøkere fra Etiopia og Eritrea, som i snart fire år har okkupert en rivningsklar bygning nær Termini-stasjonen i den italienske hovedstaden.

Politifolkene ble møtt med steiner og tok i bruk vannkanon og køller for å fjerne flyktningene, blant dem mange barnefamilier. Minst to personer ble ifølge politiet pågrepet og 13 skadd i sammenstøtene.

 Asylsøkere sitter på en gesims ved en politibil etter å ha blitt fjernet med makt fra en okkupert bygning de bodde i torsdag. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / Scanpix

Italienske myndigheter har gjennomført tre lignende aksjoner mot okkuperte bygninger i Roma siden juli og hevder at det er ledd i kampen mot terrorisme.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), FNs barnefond (UNICEF) og hjelpeorganisasjoner som Leger Uten Grenser (MSF) har protestert mot behandlingene og viser til at bygningene er okkupert fordi italienske myndigheter ikke er i stand til å skaffe husrom til flyktningene.

– Det er en skam at mangelen på boløsninger førere til situasjoner som dette, sier MSF i en kunngjøring og etterlyser en «verdig behandling» av dem som ble kastet ut torsdag.