Av Roy Vega

Om motstanden var sterk og følelsesladet da en gammel og godt vedlikeholdt militærleir i Verdal med ett skulle bli asylmottak, har et nytt kapittel likevel blitt skrevet fredag: Nå spøker det så øredøvende i den gamle kommandantboligen i militærleiren at flere oppskremte asylanter kapitulerte og ringte politiet ved halv sekstiden fredag morgen. Skuffer og skap åpner og lukker seg uten at det er noen i nærheten, og det ramler så forferdelig i kommandantboligen at de fleste av leirens 80 nåværende beboere er så urolige at de bad om akutt politihjelp, skriver VG Nett.

Det skapte sterke følelser i Nord-Trøndelag da den ærverdige gamle Vaterholmen militærleir med ett skulle bli asylmottak; ikke nødvendigvis fordi befolkningen ønsket det slik, men fordi slike mottak stadig gir betydelige ekstrainntekter til slunkne kommunekasser landet over. Nå synes det å være den for lengst avdøde gammelkommandaten i Vaterholmen leir som tar saken i egne hender. Hvilke av kommandantene som er på krigsstien skal være uklart, da området har hatt forsvarsverk i flere hundre år, hogd inn i gråfjellet. Den kombinerte frustrasjonen over massiv nedleggelse av militærleire og opprettelse av asylmottak i flere av de samme leirene, katalyserer mye følelser som nok kan komme til å gi seg politisk utslag i flere regioner i landet.

http://www.vg.no/nyheter/utrolige-historier/artikkel.php?artid=593324