Nytt

En politikvinne ble hardt skadd da en mann rev tjenestevåpenet fra henne ved en T-banestasjon og skjøt henne og forbipasserende. To personer ble såret.

Bild forsøker å «ta» historien ned: Mannen er pågrepet og innlagt på sykehus.

Det hele begynte under en personkontroll, om det menes billettkontroll vites ikke. En mann river våpenet fra en politikvinne, skyter henne i hodet og mot personer rundt.

Det er særlig det siste som passer jihad-modus. Men Bild siterer politiet på at de ikke har terror-mistanke. Men dette er blitt modus operandi for tysk politi. Deres fremste oppgave er å roe ned situasjonen og publikum. Også av politiske grunner: Det skal ikke være jihad, med mindre bevisene er overveldende.

Foreløpig vet vi ikke nok.

Für die Bevölkerung besteht keine Gefahr mehr. „Wir gehen von einer geklärten Lage aus“, sagte Polizeisprecher Michael Riehlein.

Die Polizei hat nach eigenen Angaben bisher keinerlei Hinweise auf einen terroristischen Hintergrund.

Det er politiets ordbruk som vitner om politiske hensikter: Keinerlei Gefahr mehr – ingen fare mer? Det lyder spesielt to timer etter at en politikvinne er skutt og alvorlig såret. For det er bekreftet. Hun er schwerverletzt.

Videre: bisher keinerlei Hinweise – foreløpig ingen bevis for terror. Men modus operandi er jihadisters: Å rive våpen fra en politikvinne og skyte henne og omkringstående. Hvordan kan politiet si noe slikt med glatt ansikt?

Bild gjør heller ikke noe forsøk på å pirke i fremstillingen. De deler den.

 

http://www.bild.de/regional/muenchen/schiesserei/schiesserei-unterfoehring-bahnhof-52162444.bild.html