Til Bergens Tidende forklarer Audun Lysbakken at kjønnsdelte møter holdes fordi SV er et feministisk parti. De har hatt kjønnsdelte møter tidligere også, sier han. De kaller nok dette for kjønnsdelt og ikke kjønnssegregering fordi da virker det mer frivillig. Litt hyggeligere, liksom.

– Vi er opptatt av at det skal være like stor deltakelse av kvinner og menn i alle debatter. Derfor har vi slike møter, for å bevisstgjøre delegatene om det, sier SV-leder Audun Lysbakken.

– Vi er et feministisk parti, og det innebærer å være bevisst på hvordan en del usynlige strukturer fungerer. Dette gjør vi for å ha et inkluderende landsmøte, sier Lysbakken.

SV mener at det er hjelpsomt for kvinner som ikke kan håndtere «mannlige» hersketeknikker at man fjerner mennene. SV-damene er ikke tøffe nok til sitt eget landsmøte? Men disse skal bli til politikere som skal hevde seg i Stortinget eller på en internasjonal arena? Vi må bare holde dem i puselanken litt til så de ikke blir skremt? Helledussen!

Og hva med de kvinnelige SV-politikerne som gjerne vil debattere med menn? Ja, når jeg tenker meg om så er kanskje ikke landsmøtet til SV stedet der man virkelig får brynt seg på Menn med stor M, så det spiller kanskje ingen rolle. Disse SV-damene omgås nok ikke så mange alfahanner at det gjør noe. De tror kanskje at verden ser slik ut – som SVs landsmøte. Det er ikke umulig at den svenske feministregjeringen har gått på samme limpinne der de dro på seg hijaben på tur i Iran.

Og hvilket møte skal de transseksuelle delta på? De kan jo ikke være to steder på en gang. Så det er diskriminerende at disse blir tvunget til å foreta et valg på denne måten.

I prinsippet så er SVs kjønnssegregering like diskriminerende som alle andre «tiltak» som skal «hjelpe» kvinner. Islam kan mye om det der. Og dette er sikkert velkomment for nye flerkulturelle SV-medlemmer. De må jo føle seg virkelig hjemme!

Hva blir det neste? Segregerte (les: kjønnsdelte hvis du stemmer SV) skoleklasser? Så slipper jentene å omgås disse fæle guttene og deres hersketeknikker? Det kan da ikke være riktig at vi utsetter små barn for slikt?

Vi gjetter oss til Theresa Mays reaksjon.                                                      Reuters

Det er plenty med «kvinnelige» hersketeknikker også. Kanskje meningen er å perfeksjonere disse? SV er jo et feministisk parti, som Lysbakken sier.

Vel, vel, de får ta med seg strikketøyet og produsere en haug med rosa fitteluer på damemøtet sitt. De er jo så populære om dagen.

Bergens Tidende 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂