Det er tryggere for kvinner å bevege seg ute på Mosuls gater enn i Stockholm. Det sier krigsreporteren Magda Gad som befinner seg i den irakiske byen.

Reporteren kom med den oppsiktsvekkende kommentaren på Twitter lørdag.

«Det finns ingen lag på slöja här, och det är lugnare att röra sig ute som ensam kvinna än vad det är i Sthlm»

Og:

«Det är lugnt utöver kriget. I städer utanför kriget är det ingen som stör dig när du går på gatorna, det är väldigt lugnt».

I en tredje tweet skriver hun at en fredags- eller lørdagskveld på Medborgarplatsen i Stockholm er mye stökigare enn i krigsherjede Irak.

Siden juni i fjor har Magda Gad oppholdt seg i Irak og rapporterer fra krigen der. Hun skriver først og fremst for Expressen, men har også jobbet for Aftonbladet og Svenska Dagbladet.

Søndag skriver hun på Facebook at hun er pessimistisk og undres om det noensinne kommer til å bli fred i Irak:

«I veckan stred till och med kurder mot kurder. Och en soldat som hade fått en av sina familjemedlemmar halshuggen av IS har nu själv halshuggit 15 personer. Han visade filmer på det. Det känns inte som att den här offensiven går mot fred. Det känns som att den går mot mer krig».

Slaget om Mosul er i ferd med å gå inn i siste fase, med gatekamper hvor en koalisjon av blant annet irakiske og kurdiske styrker slåss mot IS i de trange gatene i byens eldre bydeler i den vestlige delen av Mosul.

Titusener flykter fra kamphandlingene. Over 200.000 har flyktet fra sine hjem siden kampene startet i oktober i fjor.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂