Nytt

Svensk politi har ikke noe signalement på mannen som likviderte en 24 år gammel iraner foran øynene på flere hundre nattklubbgjester midt i hjertet av Göteborg lørdag. Kanskje fordi ingen tør å gi et signalement? Det opplagte spørsmål stiller ikke journalistene.

Noe er galt når en mann skytes ved bardisken med masse gjester rundt seg, og ingen kan gi et signalement.

Trots att många blev direkt vittne till mordet och en mängd nattklubbsbesökare hördes under helgen verkar polisen har lite att gå på.
– Vi har ingen gripen och vi har ingen känd gärningsman. Vi har heller inget signalement som vi går ut med i detta läge, säger Pia Goksöyr, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till TT.

Kommentatorene skriver: «Det rekker nu.» Men de spør ikke hvorfor volden eskalerer og ingenting skjer. Kan det ha noe med samfunnsutviklingen? Kan publikum være redd for å bli innblandet? Hva med avisene, tør de avsløre gjengene? Det er ikke ufarlig.

Volden i Sverige vokser som en kreftsvulst.

På mindre än tio år har Göteborg exploderat i gängrelaterat våld. Det kan handla om skottslossningar på Näset eller om bombdåd mitt i centrala Göteborg. Mitt bland oskyldiga. Mitt ibland dem som inte har valt det lortiga hantverk av elakt våld som gängen släpat hit.

Mannen som ble likvidert hadde vært jaget vilt i lang tid. For en uke siden ble han skutt på åpen gate. Det i seg selv burde mane til noen spørsmål: hva slags samfunn er Sverige i ferd med å bli?

En svenske skriver fra Italia:

höstas på min födelsedag var jag på Nivå. Vi hade en underbart rolig kväll jag och mina vänner. Men en sak gjorde mig irriterad… När kvällen närmade sig sitt slut stod vi två kompisar vid en av barerna. Snackade lite lugnt och hade det helt enkelt trevligt. Men helt plötsligt en väldigt skrik och det kommer ett gäng killar springande efter oss. Och efter dem ytterligare ett gäng och sist kom vakterna. De plöjer fram bland folket och dänger mig rakt in i bardisken. Och ja jag gjorde mig väldigt illa.
Det kan låta som en skit sak. Men här i Italien har aldrig något liknande hänt mig. Här så är våldet inte alls något som man räknar med när man går ut. Det är något som man ser väldigt sällan.
Är det inte sorgligt att vi hemma i Sverige har krogar med Metalldetektor i entren… Är vi Svenskar verkligen så våldsamma? Så idiotiska och destruktiva?? Finns det en chans för oss Svenskar att lära oss att umgås och vara trevliga trotts inblandningen av alkohol?
Sen gängen… De kriminella gängen… NÄR skall vi vi få stopp på dem!!! BORT MED DEM!!
Denna gäng mentalitet! Som ett pack hundar. Drivna av instinkter som är långt ifrån mänskliga. Ruttna avskum är vad de är. Illa nog när de slåss mot varandra ute i skogen långt ifrån vanligt folk. Tio resor värre när det sker mitt ibland oskyldiga.