To kvinner i alderen 19 og 25 år fremstilles onsdag for retten i Stockholm, med begjæring om varetektsfengsling. De to er mistenkt for å ha deltatt i overfallet på presseansvarlig for Sverigedemokratene, Martin Kinnunen og hans samboer.

Paret ble overfalt av en gjeng på ti personer da de var vei hjem fra krobesøk i Stockholm natt til søndag. Overfallet var åpenbart politisk motivert.

Om dette skriver bloggeren Robsten:

I vårt land är vi snabba på att kritisera odemokratiska inslag i främmande länder, samtidigt brukar vi då mellan raderna höja vår egen demokrati till de berömda skyarna. Nu finns det direkt odemokratiska inslag även i vårt avlånga land. Politiskt våld förekommer och har de senaste åren satts i system. Det riktas alltid åt ett visst håll och förövarna är de samma gång efter gång och borde i rimlighetens namn, vara välkända av polis och SÄPO. Förövarna, som ofta är medlemmar i AFA eller närstående grupper, får mycket stort spelrum, ofta gör de sig skyldiga till allvarliga brott som de kommer undan med.

Läser man lagen bokstavligen gör de sig skyldiga till grova våldsbrott samt högmålsbrott. Det fick Martin Kinnunen och hans flickvän som mig veterligen, inte är politisk aktiv, erfara när de kvällen innan valet gick hem från krogen. Ett gäng på uppemot tio, tolv personer angrep paret med knogjärn och andra tillhyggen. De fick mottaga sparkar när de låg ned på marken försvarslösa. Så här står det i DN.

Motivet till misshandeln tros vara politiskt. Vittnen har berättat att de hört angriparna skrika politiska laddade förolämpningar.

Vi kan alla tänka oss vad för politiskt laddade ord som haglade över paret medan de misshandlades. Det var säkert epitet som använts också av våra riksmedier när de beskrivit partiet. Någon tvekan om att det var politiskt motiverat är det alltså inte och frågan om högmålsbrott borde bli aktuell tillsammans med grov misshandel. Till slut står det i artikeln.

Paret var strax efter midnatt på väg hem från en restaurang när en grupp människor gick fram och slog ned dem. De fick ta emot slag och sparkar. Misshandeln avbröts först när några väktare ingrep.
Kinnunen och hans sambo fick sina skador omsedda på sjukhus. Sambon blev bland annat slagen i huvudet med ett knogjärn.

En späd flicka (jag har själv träffat henne) som inte ens är politiskt aktiv blev alltså slagen med knogjärn av dessa apejävlar. Det är klockrent politiskt motiverat våld i vårt land, Sverige. Det är inte politiskt våld i Mugabes Zimbabwe vi pratar om, utan här, demokratins högborg om vi skall tro våra politiska företrädare.

Dessa företrädare är knäpptysta om denna och andra liknande händelser. Om detta hänt i Ryssland eller något land i Afrika hade de med patos i stämman förkunnat hur illa detta rimmar med demokratin. Nu är alltså våra politiska företrädare tysta, de tar inte avstånd, de markerar inte mot händelsen eller andra liknande händelser, de planerar mig veterligen, inte några kraftfulla åtgärder, eller ens några åtgärder alls. Våra rikspolitiker förtjänar inte längre demokratisk trovärdighet och de får underkänt. Jag trodde i min enfald att de lärt sig något av det politiska våld som drabbade Olof Palme och Anna Lindh.

Robsten Blog: Politiskt våld i Sverige

Kvinnor begärs häktade för SD-attack

Document har fått tillatelse av Robsten å gjengi hans artikler om utviklingen i Sverige.