Svensk politi tror at en gruppe venstreekestremister tilhørende Revolusjonær Front planla et politisk attenat. Det ble frunnet et stort våpenlager i en leilighet i Bromma sist uke.

Det var en tilfeldighet som førte til avsløringen: en 31 år gammel mann ba to ungdommer slutte å tagge utenfor en t-banestasjon. De svarte med å angripe ham med kniv. Politiet fant ut hvor de holdt til, og der fant de kniver og våpen. En av personene i leiligheten er identisk med kvinnen som var med på å angripe Sverigedemokratenes pressetalsmann og hans samboer.

Enligt polisen planerade vänsterextremisterna, som greps i torsdags i en lägenhet i Bromma, ett politiskt attentat. Förutom vapenarsenalen har utredarna gjort andra beslag i bostaden som de tror ska ge klarhet i vem eller vilka som skulle attackeras.

Efter knivattacken mot en man vid Alviks t-bana förra veckan gick polisen igenom övervakningskameror från platsen. Nästa morgon greps två män, 20 och 22 år, i en lägenhet i Bromma. I helgen häktades de.

I lägenheten påträffades även en 19-årig man och en 20-årig kvinna. De är misstänkta för förberedelse till grov misshandel. Anledningen är den stora vapenarsenal som fanns i lägenheten.

– De är misstänkta för att vi ska kunna utreda vem av dem som tänkt använda vapnen, säger Jacob Ekström, förundersökningsledare.

Den 20-åriga kvinnan får i morgon, onsdag, sin dom i ett mål där hon åtalats för att ha misshandlat Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen och dennes sambo.

Enligt Jacob Ekström är alla fyra politiskt aktiva på vänsterkanten. Polisen utgår från att brottsplanerna är politiskt motiverade. Förutom vapnen har polisen gjort beslag i lägenheten som nu analyseras för att klargöra vem eller vilka som var måltavla.

http://www.dn.se/sthlm/vansterextremister-planerade-attentat-1.915290

robsten.blogspot.com, skriver:

Debattörer från vänsterkanten har hela tiden framhävt skillnaden mellan de högerextrema grupperna och vänstergrupperna, skillnaden skall enligt dessa debattörer vara att de autonoma grupperna inte har skjutvapen i sin arsenal. Detta är alltså något som inte längre gäller.

Om nu en av dessa autonoma grupper även har skjutvapen i sin vapenarsenal, är det verkligen dags att politikerna som styr detta land tar dessa grupper och det politiska våld de utför på allvar och vidtar kraftåtgärder . Vi har inte märkt att någon etablerad politiker, möjligen Sabuni undantagen, har ställt sig upp och markerat mot detta våld. Inte heller har någon av regeringens medlemmar aviserat några krafttag mot detta hot mot vår demokrati.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂