Varsleren Peter Springare er nok en gang anmeldt av sine sjefer. Han slår oppgitt tilbake: «Sånn fungerer det i politiet».

Denne gang er Springare er anmeldt for datainnbrudd. Forrige gang ble han anmeldt for «hets mot folkgrupp», tilsvarende det vi ville kalt rasisme (Str.l. § 135a) i Norge.

Den saken ble henlagt som intet straffbart forhold. Men politimyndigheten gir seg ikke: Varsleren skal tas.

Foto: Nyheter Idag

I en sms til SVT skriver Springare at han ikke har fått noen informasjon om anmeldelsen, men at han ikke er overrasket over den:

”Polismyndigheten gräver vidare, som utlovat, för att om möjligt hitta något som de kan hänföra till något som de kan hänföra till något brottsligt.”

Han fortsetter, lett spydig:

”Jag kan tänka mig att de tillsatt en ordentlig resurs för att hitta något. I synnerhet som de misslyckades med anmälningen om hets mot folkgrupp. Det är ju så det fungerar inom Polismyndigheten”.

Springare er anmeldt til Särskilda åklagarkammaren (Spesialenheten for politisaker) for ulovlige søk i politiets dataregistre, rapporterer SVT.

– Man har anmält honom eftersom att man misstänker att han har gjort slagningar (i polismyndighetens datorer, reds anm) som han inte varit behörig att göra, sier Lina Lithner, chefsåklagaresärskilda åklagarkammaren.

Hun opplyser at det kan være snakk om både datainnbrudd og tjenestefeil.

Anmeldelsen kom dagen etter at Springare hadde fått en debattartikkel publisert i lokalavisa Nerikes Allehanda. Sammen med anmeldelsen ble det innlevert et ikke nærmere spesifisert bevismateriale.

Lithner skal nå ta stilling til om etterforskning skal startes eller ikke.

– Jag har begärt ut mer material från myndigheten, efter det tar jag ställning till om vi går vidare med ärendet eller inte, säger Lina Lithner.

Peter Springare avslutter sms’en med at han imøteser å bli informert om mistanken mot ham.

 

SVT: Polismyndigheten anmäler Peter Springare för dataintrång

Springare: 22 av 24 drapsmistenkte er innvandrere

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂