Politimannen Peter Springare er anmeldt av sine egne sjefer etter at han kalte gruppevoldtekt et «kulturelt fenomen».

Springare er etterforskningsleder ved avdeling for grov kriminalitet i Örebro-politiet.

På et lukket møte i Göteborg for noen dager siden skal Springare ha beskrevet gruppevoldtekt som «et nytt fenomen» som har kommet med innvandringen de siste tiårene.

Han skal også ha kalt gruppevoldtekt et «kulturelt fenomen», ifølge en videoinnspilling TV4 Nyheterna har sett.

– Vi ser ju det här när vi utreder de här brotten. Vi hör hur de pratar på ett annorlunda sätt. De för ju fram sin snedvridna kvinnosyn och hur de tänker och tycker i det här. De bara rycker på axlarna. Vissa tycker att det är roligt och skrattar, säger Peter Springare i sitt tal.

Nå blir Springare anmeldt av politiledelsen:

– I det här fallet så handlar det om hur man uppfattas och om det påverkar allmänhetens förtroende för polisen. Alla måste kunna utgå från att man blir neutralt och rättvist behandlad, säger Mats Nylén, kommunikationschef för polisen, till TV4 Nyheterna.

Til TV4 forklarer Peter Springare at uttalelsen bygger på konklusjoner han har trukket privat, og at han dermed ikke lyder under polisens såkalte objektivitetsplikt.

Springare har blitt anmeldt før: Springare anmeldt for rasisme – av sine egne sjefer. Den saken ble henlagt som intet straffbart forhold. Men politimyndigheten ga seg ikke, varsleren skulle tas: Svensk politi vil straffe varsleren: Springare anmeldt – igjen. Også den saken ble henlagt.

Etter dette anmeldte Peter Springare sine sjefer til Justitiekanslern (Sivilombudsmannen). I anmeldelsen skrev Springare at politiet har trakassert og baktalt ham. Han mente at politimyndigheten gikk langt over grensen, han følte seg uthengt som kriminell, og mente at politiledelsens behandling av ham sendte skremmende signaler til andre politifolk rundt i landet om hva som vil skje dersom de våger seg frampå med frimodige ytringer.

Det er ubehagelig at politiledelsen skremmer politifolk til taushet med umotiverte anmeldelser mot sine egne ansatte, skriver Tino Sanandaji på sin Facebook-side:

Politisk korrekta vägrar föra statistik om gruppvåldtäkter, skyller ökningen på anmälningsgrad och har låtit övergreppen eskalera, men är full av agg och vrede mot en polisman som utnyttjar sin grundlagsskydda åsiktsfrihet att sakligt påpeka problemet.

Nå skal påtalemyndigheten avgjøre om det skal reises tiltale. Men selv om Springare ikke tiltales, risikerer han å få andre arbeidsoppgaver i politiet, ifølge TV4 Nyheterna.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!