Statsminister Löfven kommenterer nå Peter Springares utspill. Han går høyt ut på banen: «Jag har mycket, mycket svårt att ta in den bilden. Jag vill påstå att det är fel.»

Tirsdag, nesten fire døgn etter Springares nå viden kjente Facebook-innlegg, bryter statsministeren tausheten. Det som kommer ut, er en påstand: Springare er ikke troverdig. Det er nummeret før han kaller Springare en løgner:

– Jag vet inte hur det ser ut i Örebro, men om jag drar i ett bredare perspektiv har jag väldigt svårt att se att hundra procent av polisens utredningsresurser går till brott som begås av invandrare. Jag har mycket, mycket svårt att ta in den bilden. Jag vill påstå att det är fel, sier han til Expressen.

– Må gjengi korrekte bilder

Hva synes du om at politifolk uttrykker sin mening på denne måten? vil journalisten vite.

– Vi har en åsiktsfrihet i vårt land och den ska vi stå upp för. Men det gäller ju också att återge korrekta bilder.

Statsminister Stefan Löfven kan ha påført seg selv politisk banesår. (foto: Nyheter Idag)

 

Statsministeren gjør hva han kan for å undergrave varsleren Peter Springares troverdighet. Det er ikke en statsminister verdig. Det er skittent spill.

Springare er en varsler

Springare er en mann som risikerer mye, både privat og offentlig, ved å gå ut med sine erfaringer og observasjoner i jobben som etterforskningsleder. Han er en varsler.

Å være varsler er en svært utsatt posisjon, derfor har da også siviliserte land i de senere år innført lover som skal beskytte dem.

Det Löfven gjør, er å angripe varsleren Peter Springare.

Han forstår det ikke nå, men det kan komme til å koste ham dyrt ved valget neste år. Bølgen av sympati for Springare vokser seg større og større for hver dag – ja, for hver time.

Det er i ferd med å bli en bevegelse.

Hadde han forstått dét, hadde han ikke tort å røre ham, langt mindre antyde at han snakker usant.

Men trolig er det frykten som har tatt over for en mer saklig, kynisk vurdering av situasjonen. Löfven og regjeringen frykter domino-effekten. Vil flere politifolk stå fram og vitne om multikulturens nattside? Andre offentlig ansatte? Lærere, helsearbeidere, ansatte ved sosialkontorer?

Ånden er ute av flasken

De prøver febrilsk å stoppe det, men etter alle solemerker er det for sent. Ånden er ute av flasken.

Støttegruppen for Peter Springare har tirsdag kveld 95.000 medlemmer. I går på samme tid hadde de 54.000.

Löfvens fundamentale feil er at han, og folkene rundt ham, ikke evner å se hvor stor denne bevegelsen er.

 

Expressen: «Majoritet av poliserna skulle rösta på SD»