Foto: Tysk politi

 

Kriminelle migranters aggresjon mot politiet er et velkjent fenomen Europa rundt, men ser ut til å ha blitt en slags normaltilstand i deler av Tyskland.

I Hamburg-bydelen St. Georg har stemningen en tid vært spent og nervøs, etter at en politimann for knapt to uker siden trakk sitt tjenestevåpen og fyrte av skudd i selvforsvar, idet han ble angrepet av en 33 år gammel mann fra Ghana. Mannen ble skadet, og ligger fortsatt på sykehus.

Tirsdag kveld ble tre politifolk truet og forulempet av en gruppe på nærmere hundre svarte afrikanere, etter at de hadde arrestert en atten år gammel somalier som skal ha truet de ansatte i en veddesjappe, også denne gangen i St. Georg. Politiet ble tilkalt da somalieren motsatte seg å bli kastet ut av lokalene.

Die Welt siterer polititalsmann Ulf Wundrack:

«Allerede før politifolkene kom til stedet, truet attenåringen de to ansatte med å skjære over halsen på dem, noe han også tydeliggjorde med talende gester.»

Kort tid etter pågripelsen samlet gruppen av afrikanere seg utenfor lokalene, og situasjonen ble så truende for de tre betjentene at opprørspolitiet ble tilkalt.

Politiet ser ellers ut til å være under dobbelt ild, da det samtidig har sett seg nødt til å føre rettslig kamp mot politikeren Martin Dolzer, som representerer Die Linke i Hamburgs delstatsparlament. Etter episoden med ghaneseren kalte han skyteepisoden for et rasistisk motivert henrettelsesforsøk, hvilket neppe bidro til å roe ned situasjonen. Hamburgs politisjef Ralf Martin Meyer har siden gått rettens vei i et forsøk på å få Dolzer straffet for sjikane.

 

Die Welt