spiegel.cover2
Bildet: Der Spiegel spissformulerer konflikten mellom globalister og nasjonalister og hvordan den ene siden demoniserer den andre: America First er identisk med å være som en IS-terrorist. Det er halshugging av demokratiet. Alle skal ha rett til å komme til USA, eller Europa/Tyskland. Dette er de samme mediene som er mot nasjonalisme. Deres virkemidler synes som skapt til å utløse en ny nasjonalisme, og vekker også til live en aggressiv antiamierkanisme som historisk er forbundet med nazismen. Galskapen er komplett.

 

Der Spiegel, Tysklands største og mest prestisjefylte ukemagasin, har i siste utgave bilde av Donald Trump som halshogger Frihetsgudinnen med kniv, akkurat som en IS-terrorist.

Dermed forflytter Der Spiegel grensene for hva man kan tulle med i politisk satire. Det gjelder både hvordan man kan fremstille f.eks en politiker som Angela Merkel. Hvis høyresiden hadde laget en fremstilling hvor Merkel halshugges er det grunn til å tro at de nye sensurinstansene hadde gått til aksjon. Frau Merkel har opprettet et eget sensurtilsyn som skal overvåke nettet. Det er grunn til å tro at sansen for humor i satirisk form

Alt som har med IS og halshugging å gjøre er så følsomt at de fleste kunstnere unnlater å bruke det som virkemiddel. Thomas Knarvik har laget en tegning av Jens Stoltenberg som får hodet skåret av av en bøddel, til ordene: You are all individuals. Bøddelen svarer: I’m not.

Dette referer til et intervju Tore Gjerstad hadde med Stoltenberg i Dagens Næringsliv i romjulen 2015 der han presterte å si at IS handlet om skakkjørte enkeltpersoner, ikke en bevegelse.

22. juli og ISILs terror er begge påminnelser om at det ikke er religiøse grupper, men enkeltindivider som er ansvarlige, enten det er en hvit gutt i Oslo eller en muslim som misbruker islam i Aleppo eller Paris, sier Stoltenberg i et intervju med Dagens Næringsliv.

Intervjuet viste at Stoltenberg ikke har kontakt med hverken virkeligheten eller opinionen.

Men man rygger likevel tilbake over bildet av Stoltenberg med en bøddel som står bøyd over ham med kniven. Ganske enkelt fordi IS har en sans for bestialitet og teater som gjør at man rygger tilbake.

Nå velger et stort anerkjent tysk magasin å anvende samme symbolikk på Donald Trump. Ikke bare er det smakløst. Det vitner også om at en tysk redaksjon ikke kan gjøre hva som helst. Tyskland er permanent Tyskland. Selv 1,1 million migranter kan ikke vaske bort historien.

Tyskland har bestialiteter på rullebladet som ikke forsvinner og som forplikter de som forvalter språket. Tyskere er underlagt noen særskilte hensyn.

Når Der Spiegel går amok sier det noe om at anti-Trump-hysterien løfter tyskerne av hengslene. Det er ikke bra. Det indikerer at den politiske korrektheten får tyskerne til å kaste hemningene.

Anti-amerikanisme er ikke noe nytt fenomen i Tyskland, Den finnes mest artikulert på venstresiden, men også på høyresiden. Den er tverrpolitisk og gjennom den uttrykker tyskerne noe av ressentimentet mot befrierne fra 1945. Det ligger et agg under mot en stormakt som har vært mer suksessfull, som har skapt en myte som verden beundrer, mens tyskerne forbindes med Det tredje riket. Det er irrasjonelt, men likevel et emosjonelt faktum.

Forsiden vil koste Tyskland i den politiske forvandlingen USA gjennomlever. Trump er ikke begeistret for Merkel og tegningen vil bekrefte hva hun står for: Antiamerikanisme.

Men betydningen går lenger: Tegningen er laget av en cubansk innvandrer til USA og representerer dermed det USA som er mot Trump.

Cubaneren heter Edel Rodriquez og han synes at andre barn skal ha samme rett til å komme til USA som han selv opplevde:

Washington Post:

“I was 9 years old when I came here, so I remember it well, and I remember the feelings and how little kids feel when they are leaving their country,” Rodriguez said. “I remember all that, and so it bothers me a lot that little children are being kept from coming to this country.”

Unlike most immigrants, however, Rodriguez channeled his anger into a piece of art that is now on the cover of one of the world’s leading magazines.

Trump forbyr ikke barn å komme til USA, men innfører visse restriksjoner. Skulle alle ha rett til å komme til USA? Da er nasjonen opphevet. Trump utløser en religiøs idealisme hos motstanderne og jo mer han står fast, jo hissigere blir de.

Rodriques mener at Trump halshugger demokratiet!

“It’s a beheading of democracy, a beheading of a sacred symbol,” Rodriguez said, noting that the Statue of Liberty represents the United States’ history of welcoming immigrants. “And clearly, lately, what’s associated with beheadings is ISIS, so there’s a comparison” between the Islamic State and Trump. “Both sides are extremists, so I’m just making a comparison between them.”

Kunstnere har ofte dårlig politisk gangsyn. Samme unnskyldning gjelder ikke Der Spiegel. Det er de som har satt bildet på coveret. De lar følelsene fortrenge alle andre hensyn.

Det er et svært dårlig tegn.

https://pjmedia.com/trending/2017/02/03/anti-trump-hysteria-and-the-visual-arts/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂