En 16 år gammel tysk jente er blitt utsatt for en grov gjengvoldtekt. Hun ble også mishandlet. Tre unge menn fra Syria og Irak ødelegger et liv. Nå begynner det tyske folket å reagere. Spørsmålet er selvsagt om det er for lite og altfor sent.

Hendelsen utløser et gryende raseri i Tyskland, særlig siden lokale påtalemyndigheter ikke ville sette overgriperne i varetekt. De ble pågrepet lørdag morgen, noen timer etter overgrepet. Så ble de satt fri. Men tirsdag bestemte en dommer at de tre forbryterne skulle varetektsfengsles.

Stadig flere tyskere er i ferd med å forstå at det har konsekvenser å endre befolkningen. Som advokaten Alexander Stevens, som er ekspert på seksuell kriminalitet. Han sier at innvandrere fra noen land ikke kan akseptere et nei, det vil få dem til å fremstå som svake.

Perpetrators who came to Germany as immigrants and committed rape here told him that a woman’s “no” would be difficult to accept, “because one would be seen as weak among friends”.

In the absence of real prospects in Germany, many would have developed the attitude: «I don’t care what the rules are here.»

Gjengvoldtekter er spesielt traumatiske for ofrene, sier traumaterapeut Christian Lüdke. Mot én enkeltstående overgriper har man i det minste en sjanse. Men alle forstår at det ikke er mulig å forsvare seg mot en flokk.

“In the case of a lone perpetrator, you may still have the opportunity to defend yourself; in the case of group rape, that is almost impossible. It is an unimaginable humiliation and humiliation for the victim.»

CDU-veteranen Wolfgang Bosbach (69) er nådeløs i sine kommentarer overfor BILD. Du kan se intervjuet nedenfor. CDU (Den kristendemokratiske union) er Merkels eget parti.

Intervjuet er på tysk, men det er kraftig kost. Han sier blant annet følgende:

– Ikke alle som kommer hit, ser på landet som et sted å flykte til. De ser det som et sted der de kan begå kriminalitet.

– Alle som oppholder seg i Tyskland er underlagt våre lover og vårt verdisystem. Dette er ikke noe vi vil forhandle om. De som ikke kan rette seg etter disse prinsippene, kan reise hjem. Men mange våger ikke si dette rett ut, av frykt for å bli brennemerket som en fra høyresiden.

Den korte avis skriver om hvor vanlig gjengvoldtekter er blitt i Tyskland.

Det tyske forbundskriminalpoliti (Bundeskriminalamt) oplyser over for avisen BILD at det sidste år blev registreret hele 704 sager vedrørende gruppevoldtægter. Altså i gennemsnit næsten to gruppevoldtægter om dagen!

Dette er de registrerte sakene. Men mange voldtekter blir ikke anmeldt, uten at det er mulig å tallfeste dette nøyaktig. Enkelte ofre ser ikke poenget med å anmelde. Det er uansett snakk om en epidemi av brutale overgrep som spres over hele Europa.

Ingen har politisk vilje til å stanse dette. Våre barn ofres, igjen og igjen.

Angela Merkel og hennes ektemann Joachim Sauer feiret nylig den tyske komponisten Richard Wagner. Det er ikke disse to som må lide på grunn av politikken til Merkel. Wir schaffen das, sa Merkel.

Men hun mente aldri «vi». Hun mente «dere», og overlot oppgaven til unge tyske jenter.

Bild

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂