Nytt

Rapportene fra grasrota i Tyskland tegner et helt annet bilde enn Refugees-welcome-skiltene. Folk er skremt over antallene og hvem som kommer. De som ser migrantene på nært hold lar seg ikke bløffe av mediene: Det er ikke familier som dominerer. Det er unge menn i sin beste alder, og mange har brutt opp fra gode vilkår i land som Pakistan.

berlin.helsevesen

Foto: Noen lyver. Matthew Price og BBC viser familier som reddes i land på Kos og Lesbos. De bruker helikoptre på båtene før de når land og viser bilder av kvinner og barn. Så er det et kort glimt fra den store folkemassen som skal inn på fergen. Det er bare menn. Det kuttes raskt. Det samme gjelder bildet av menn foran sosialkontoret i Berlin. Bare menn.

Daily Mail har vært rundt på asylmottak i Tyskland. De møter unge pakistanere med gode jobber som ønsker seg et bedre liv:

On the busy shopping street in Giessen, a German university town twinned with Winchester, migrant Atif Zahoor tucks into a chicken dish with his brother and cousin at the curry restaurant Chillie To Go.

They have left good jobs back in Karachi, Pakistan, and now want to be Europeans.

In late July the three slipped into Germany with their wives and children, using illegal documents. They live together in a five-bedroom house, rented for them by Chancellor Angela Merkel’s government, a 40-minute drive away from Giessen, which is home to the biggest migrants’ camp in the country.

We paid a trafficking agent for false visas to fly here to Germany,’ says 34-year-old Atif. ‘We claimed asylum and came to Giessen camp with other migrants. Three weeks ago, because we had families, they gave us a proper home.’

Atif is well-dressed and speaks perfect English. He used to be a transport manager at Karachi airport and is from a well-to-do family. Between mouthfuls of curry, he adds: ‘But there is violence between political gangs in Karachi. Lots of people are leaving for Europe. The trafficker decided that Germany was the place for us because it is welcoming refugees.’

Yet the raw truth is that Atif is not fleeing war or persecution. He is one of thousands of economic migrants getting into Germany as the EU’s immigration crisis grows bigger each day.

Flere europeiske politikere, bla David Cameron og enkelte tyske, har sagt at de som ikke er ekte flyktninger må sendes tilbake. Men mekanismene som skal sørge for dette fungerer ikke og det vet smuglerne. Migrantene forstår at tiden er på deres side. Jo lenger de kan hale ut prosessen jo større er sjansen for å få bli.

Mediene hjelper dem ved hele tiden å kreve at systemet behandler dem på mildest mulig måte. Det skal alltid være en ankemulighet, slik defineres humanismen.

When I lost my job, I set out with six friends,’ he says. ‘There is every nation in the camp — a lot from Pakistan, like me. I chose Germany because they want us here.’

I dare not tell Ali this is not entirely true. Unless he is lucky, he won’t be given refugee status, as he is an economic migrant.

It is the same story when I meet Janaid Jamshad, a 25-year-old former student.

migrants.austria.border

Foto: Migranter på den østerrikske siden av grensen. Igjen overveiende menn. Når man møter dem på tyske jernbanestasjoner ser man at det ikke er flyktninger, men migranter, mennesker som ønsker seg et bedre liv. De har solgt alt de eide for en bedre tilværelse i Tyskland. Hva hvis det ikke slår til? Hvordan vil de reagere?

Smuglernettverket kjenner smutthullene i systemet. Fremdeles har ikke EU klart å gjøre noe med mennesker som kaster sine ID-papirer. I mange år har myndighetene godtatt at folk kaster sine papirer. Dermed signaliserer myndighetene at de godtar at prosessen foregår med skjulte kort. De aner ikke hvem de står overfor.

Ved å godta stormingen av sine grenser har EU kapitulert. Styresmaktene har gjort seg selv til gisler. De legger lokk på ubehagelige hendelser, som voldtekt. Det har kommet frem at det har vært flere, men oppsiktsvekkende nok er politi og medier enige om at det ikke må ut. Det vil kunne fyre opp under nasjonalistiske tendenser.

Dette er en feilvurdering av folks kritiske sans og hvordan slike opplysninger sprer seg i internettalderen.

Det myndighetene ikke forstår er at de i befolkningens øyne er på parti med voldtektsmenn og menn som har bare forakt for likestilling og kvinners rettigheter.

For hver slik hendelse undergraves tilliten til myndighetene.

At other camps among the 2,000 that have sprung up in Germany, I hear various lurid complaints about the arrivals, 80 per cent of whom are Muslim, single and male.

At a former U.S. military base housing some 2,000 migrants in Bayernkaserne, on the outskirts of Munich, women’s rights groups say there is forced prostitution and rape every day. Men, women and children sleep next to each other in tents and, according to one social worker interviewed on local TV, the camp is ‘the biggest brothel in the city’ where the price for sex with a female migrant is €10 (£7).

Myndighetene har plassert seg selv i en uholdbar situasjon når de må dekke over overgrep i mottakene og utenfor, som i Giessen en by 40 km sørvest for Frankfurt.

Yesterday, the Mail reported how social workers and women’s groups in Giessen wrote a letter to the local state parliament claiming that rape and child abuse were rife in the refugee camp. The allegations were corroborated by Atif over his curry. ‘The camp is dangerous,’ he agreed. ‘Men of different nationalities fight and women are attacked.’

The letter says the camp, far from being a peaceful haven for those fleeing war, is a dangerous melting-pot, where there have been ‘numerous rapes and sexual assaults, and forced prostitution’.

There are even reports of children being raped and subjected to sexual assault, it adds.

‘Many women have felt the need to sleep in their clothes… they won’t go to the toilet at night because rapes and assaults have taken place on their way to, or from, there. Even in daylight, a walk through the camp is fraught with fear.’

I brevet heter det at mennene kommer fra en kultur hvor kvinner er uten beskyttelse. Hvis myndighetene lar disse mennene få spille ut sine holdninger og i stedet forsøker å skjule det, har de signalisert svakhet og ettergivenhet. Hvilke vei har de slått inn på da? Hvor vil det ende? Hvor mange kvinner vil falle som offer.

En slik ettergivenhet på et så tidlig tidspunkt legger veien åpen for parallellsamfunn. Tyskerne vet at de allerede har dem. Når man slipper inn én million mennesker på kort tid, vil disse tendensene akselerere.

Usikkerheten preger atmosfæren i Tyskland. En følelse av at ingenting blir som før. Toppolitikerne snakker sitt ege språk. Enn så lenge. Men hvis de vil bli sittende må de endre seg, ellers kommer folk til å kaste dem.

The letter says the camp, far from being a peaceful haven for those fleeing war, is a dangerous melting-pot, where there have been ‘numerous rapes and sexual assaults, and forced prostitution’.There are even reports of children being raped and subjected to sexual assault, it adds.‘Many women have felt the need to sleep in their clothes… they won’t go to the toilet at night because rapes and assaults have taken place on their way to, or from, there. Even in daylight, a walk through the camp is fraught with fear