Arbeiderpartiets grand old man, Thorvald Stoltenberg og hans familie er blitt behørig omtalt og portrettert den siste uken. Familien er portrettert i omfang og feel-good som er få andre familier forunt. Det er en liten royal touch over det hele.

Det begynte i TV2 Nyhetskanalen sist lørdag. Et koseinnslag med far og sønn Stoltenberg surret og gikk gjennom hele helgen der seerne fikk følge Stoltenberg Jr og Sr der de slentret rundt i Oslos gater og småpratet om litt av hvert. Thorvald og Jens endte på et spisested der de bestilte smørbrød med «masse reker og masse godt» og den gode samtalen fikk fortsette over et smørbrød og en kopp kaffe.

TV2s God Morgen Norge flyttet mandag deler av programmet like inn til Torvald Stoltenbergs kjøkken for å minne seerne om de berømmelige frokostene som er inntatt der. TV2s faste kokk, Wenche Andersen laget frokost til Thorvald og hans Anja Breien. Kosepraten fortsatte og de to fikk sitte sammen og snakke om kjærlighet og sånn.

TV2 sendte nå den stoltenbergske stafettpinne til NRK. I radioprogrammet Salongen på NRK P2 ble direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg gitt en hel time mandag ettermiddag. Her leste blant annet forfatter Ruth Lillegraven sin poetiske biografi som hun hadde skrevet til Camilla Stoltenberg.

Stafettpinnen ble sendt videre fra NRK Radio til NRK TV. Ole Torp tar imot, og tirsdag er Thorvald Stoltenberg gjest hos Torp. Ole Torp åpner programmet med et spørsmål om Donald Trump. Hvem ellers? Og går over til temaet flyktningpolitikk. Hva ellers?

-Ville han ha invitert Donald Trump hjem til frokost? Mannen som har kjøkkenet som sitt politiske verksted synes det er en skremmende arroganse i flyktningpolitikken, og lurer på om vi har glemt at det var tillit og fellesskap som bygget det moderne Norge.

Ole Torp later som han ikke vet hvem som har glemt. Det er de som vil legge landet åpent for all verdens fremmede mennesker som har glemt hva tillit og fellesskap betyr. De som husker hva det moderne Norge er bygget på, ønsker å bevare og beskytte landet. Det er dette fellesskapet og denne tilliten de holder så kjært. Det er vissheten om hva vi har og hva vi kan miste som får oppegående mennesker til å kjempe. Man lar seg ikke diktere og underkaste – fordi det står om så mye.

Hr Torp, det er ingen skremmende arroganse i flyktningpolitikken – annet enn den man finner hos dem som vrir og vrenger på alt innvandringsministeren sier.

Etter at sendeflate i radio og TV var viet Stoltenbergerne, videresendte NRK stafettpinnen til avisbudet. Fredag tok Aftenposten sin etappe av ukas Stoltenberg-stafett. Det ble enda mer om frokost i A-magasinet.

Det er ikke tilfeldig at de gamle AP-heltene dras frem nå. Hele Norge er på fornavn med familien Stoltenberg, så koseintervju med dem passer godt inn i valgkampstrategien. Det er ingen tvil om at medienes valgkamp for AP har startet. Den begynte på kjøkkenet hos Stoltenberg i år.