Nytt

Safia S (16) var bare 15 år da hun hadde bestemt seg for å reise til Syria for å bli jihadist med IS. Oppvokst i Tyskland med en tysk far og en mor fra Marokko. Faren forsvant tidlig ut av bildet og Safia og broren Saleh (18) ble oppdratt av moren, Hasna.

Moskéen de tre var medlemmer av var ansett for å drive med radikalisering og var på den tyske etterretningtjenestens radar. Allerede som syvåring brukte Safia hijab. Den kjente tyske salafisten Peirre Vogel brukte Safia i en propagandavideo da hun var syv år. Han uttalte:

 ‘The children are proud of the headscarf, want to live as chaste women and dress themselves accordingly. This is a new Muslim generation here and I am proud of her. Learn the Koran by heart, for on judgment day you will go one level higher for every verse.’

I mars ifjor forsøkte Safia og broren Saleh å ta seg til Syria sammen. De ble stanset i Tyrkia da de forsøkte å ta seg over grensen til Syria. Moren greide å få Safia tilbake til Tyskland, mens broren ble fengslet i Tyrkia. Vel tilbake i Tyskland ble Safia stoppet i en rutinekontroll av politiet. Da trakk hun frem en kniv som hun kjørte i halsen på en av politibetjentene.

«Da hun høflig ble bedt om å bekrefte sin identitet, trakk hun lynraskt frem en kniv og våre kollegaer hadde liten sjanse til å forsvare seg selv», sa en talsmann for politiet. «Angriperen var iskald. Hennes eneste bekymring var at hijaben ble rufset til og hun ville rette på den. Det spillte ingen rolle for henne om den kvinnelige politibetjenten levde eller døde».

Politiet sa at Safia hadde vært frustert over at hun ikke hadde kunnet komme seg til Syria for å «kjempe» med sine IS-idoler. Angrepet på politikvinnen i Tyskland var planlagt. Hun hadde fått beskjed av IS om å utføre en «martyrgjerning» når hun kom hjem. Og hun hadde fortalt en Mohamad Hasan K om planen om å drepe en politikvinne. Han informerte ikke myndighetene om Safias morderiske plan. Safia er en del av et terrornettverk i Hannover, sier politiet.

Politikvinnen overlevde mirakuløst etter en omfattende operasjon. Safia S er blitt dømt for terror og forsøk på mord. Seks års fengsel ber påtalemyndighetene om. Det var ikke mye. Hun er da ute igjen etter kanskje tre-fire år og klar til å begå nye «martyrgjerninger».

Safia S er vel en av disse som PST sjef Benedicte Bjørnland vil ta inn i armkroken:

– Fellesnevneren er at de er unge, marginaliserte mennesker. Sårbarhetsfaktorene er tydelig til stede, sier Bjørnland. Vi må ta dem inn i armkroken så de føler de kommer inn i samfunnet vårt. De må bli våre ungdommer, sier Bjørnland.

Sårbar? Mentalt ødelagt av islamsk indoktrinering fra en tidlig alder, vil nå jeg si. Dette er ikke «våre» ungdommer. De tilhører noen andre. Noen som ikke vil oss vel.

Daily Mail