(Bruce Bisping/Star Tribune via AP/NTB)

Det var politikvinnen Kim Potter (48) som skjøt Daunte Wright (20) da han forsøkte å komme seg unna politiet som hadde stanset ham i bilen søndag ettermiddag.

Kim Potter ropte “Taser, Taser, Taser”, og så skjøt hun. Deretter ropte hun: “Holy shit, I shot him.”

Politiet har frigitt denne videoen av hendelsen:
 

Politikvinnen, med 26 års erfaring, hadde skutt ham med sin glock istedet for elektrosjokkpistolen.

Potter er blitt siktet for forsettelig drap. Hun har sagt opp stillingen i politiet og det har også hennes linjeleder. Potter risikerer 10 år i fengsel hvis hun blir funnet skyldig.

Hendelsen fant sted i Minneapolis. Her pågår også rettssaken mot Derek Chauvin etter George Floyds dødsfall. Det siste i den saken er at en politimann har vitnet og sagt at Chauvin ikke brukte dødelig kraft mot Floyd.

Det er sjeldent at politi trekker feil våpen når de har tenkt til å bruke Taser, men i perioden 2001-2009 fant man ni slike tilfeller hvorav to endte med dødsfall. Det er også nyere saker fra 2015 og 2019.

Wrights advokat Ben Crump sier at drapet var overlagt. Han kalte det: «intentional, deliberate, and unlawful use of force».

Ben Crump sa at Kim Potter hadde henrettet Daunte Wright for et lite brudd på trafikkloven:

«A 26-year veteran of the force knows the difference between a taser and a firearm. Kim Potter executed Daunte for what amounts to no more than a minor traffic infraction and a misdemeanour warrant».

Wright ble stanset fordi han hadde bilskilter som var utgått på dato. NBCNews kom imidlertid opp med en overskrift hvor hans hudfarge gjorde ham til offeret til den hvite politikvinnen:

Daunte Wright was stopped for expired plates, but driving while Black may have been his ‘crime’

Da politiet stanset ham oppdaget de også at han hadde en ulovlig stor luftfrisker som forstyrret utsynet fra bilen. Og til slutt kom det: Wright var ettersøkt for ulovlig våpenbesittelse (27-CR-21-4400) og for å ha rømt fra politiet. Våpenet Wright ble funnet med i juni 2020, var ladd.

Daunte Wright var også tiltalt for grovt ran i 2019. (27-CR-19-29850)

Image

Duante Wrights Facebook-side er full av bilder hvor han flasher gjeng-signaler, viser frem penger og tar narkotika.

Dette er bildet som mediene bruker: En smilende 20 år gammel far til en ettåring som bare skulle vaske bilen da han ble stanset på grunn av en luftfrisker.

Image

Og Black Lives Matter:

Wright forsøkte igjen å stikke av fra politiet, men denne gangen gikk alt feil.

Tirsdag samlet familien til George Floyd seg med Daunte Wrights familie. De krever en slutt på politiets drap av ubevæpnede svarte.

«The world is traumatised watching another African-American man being slain» sa Floyds bror Philonise Floyd.

Det er opptøyer i Minneapolis for fjerde dag på rad.

Som vanlig er det Antifa og BLM som er på gang med vold og butikkplyndringer.

Dette er fra sist natt – rene krigen:

CNNs journalister og kamerafolk ble nok overrasket da mobben vendte seg mot dem og jaget dem vekk. De skulle jo være på samme side…

Slik oppsummerer svenske Aftonbladet historien:

Situationen ska ha eskalerat på grund av en doftgran på backspegeln, vilket är olagligt i Minnesota. Patrullen informerades sedan om att 20-åringen var efterlyst på grund av ett mindre allvarligt brott. Därefter sköts Dautne Wright till döds i bilen, framför ögonen på sin flickvän.

Leserne skjønner ikke at de blir lurt. Det finnes ikke snev av kritisk journalistikk. Dette er ren BLM-aktivisme.

The Times    BBC

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.