Amerikansk politi har de senere år følt seg presset på defensiven. 89 politi ble drept i fjor. Dem snakkes det ikke mye om. Det etterlater en følelse av ikke å bli verdsatt i et yrke der man risikerer livet hver dag.

Donald Trump undertegnet tirsdag en politireform som tar tak i noen av de problemene som har preget forholdet mellom politi og særlig svarte.

Trump skulle balansere hensynet til politiets interesser opp mot svartes behov for å bli hørt og sett.

Det blir i fremtiden ikke lov å ta kvelertak, bortsett fra når en politimanns liv er i fare.

Rullebladet til en politimann skal følge ham/henne, selv ved skifte fra et politikammer til et annet.

Trump ville både ivareta et godt forhold til svarte og hensynet til politiet som han har stor støtte blant. Trump vant stor støtte blant svarte for sin opphevelse av Clinton-loven three strikes and your out. Folk har åkt inn på livstid for relativt beskjedne forhold.  Selv svarte aktivister som Van Jones hyllet Trump for denne loven, kalt First Step Act.

Men også politifolk er ofre, i både bokstavelig og overført betydning: over 700 er blitt skadd de siste tre ukene, flere er blitt drept. I tillegg kommer et klima der politiet får skylden selv i saker hvor de har opptrådt etter boka.

Rhyshard Brooks død i Atlanta var noe helt annet enn George Floyds død. Brooks gikk løs på politiet som gjentatte ganger ba ham stoppe. Han rev til seg en av politiets elsjokkvåpen og snudde seg og skjøt mot politimannen som fulgte etter ham. Under slike omstendigheter har politiet lov til å skyte med skarpt.

Politimannen som skjøt fikk øyeblikkelig sparken. Politisjefen gikk også av. Det har ingen god virkning på politiets moral. Flere har sagt opp i protest.

Politifagforeningene var likevel fornøyd med Trumps eksekutivordre.

Demokratene har gitt Trump en gavepakke ved å gå inn for defund the police-initiativet, som opprinnelig kommer fra Black Lives Matter.

BLM har tidligere gjort seg bemerket ved å agitere for at den eneste gode politimannen er en død politimann. Den type retorikk ligger under overflaten også nå.

Bystyret i Minneapolis har vedtatt å legge ned politiet. Kongressrepresentanten Ilhan Omar har sluttet seg til vedtaket.

Amerikanere flest er skremt over dette forslaget.

Biden er på glid, han støtter ikke forslaget, men vil ha gjennomgripende reformer.

I New York har politiet etterkommet et krav fra BLM og oppløst avdelingen for sivilt politi. 600 politimenn er med et pennestrøk borte.

Den slags innrømmelser gir BLM blod på tann.

Trump signs police reform executive order in Rose Garden ceremony

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.