Politiet var under et voldsomt press i Louisville. Foto: Bryan Woolston/Reuters/Scanpix

Ikke før hadde statsadvokat Daniel Cameron kunngjort storjuryens dom i Breonna Taylor-saken, før BLM-aktivister begynte å samle seg. De hadde forberedt seg på aksjon, uansett resultat.

Utover kvelden og natten ble det flere branner, ødelagte butikker og restauranter, og alt er på tape. Det svermer med folk som fotograferer og filmer, og aktivistene selv filmer hele tiden. Det er således de mest og best dokumenterte opptøyer i amerikansk historie.

Utpå natten lød meldingen «Officer down». To politifolk ble skutt, den ene i magen, den andre i midjen. Det skal ikke være fare for livet, men skudd mot politiet får alarmen til å gå.

En mistenkt er arrestert

Ingen av de tre politifolkene som gikk inn i Breoona Taylors leilighet, ble dømt for hennes død. De ble nemlig beskutt av hennes kjæreste, Kenneth Walker.

BLM og hennes forsvarere har hele tiden propagandert en historie om at det var et no-knock-raid. At politiet stormet inn. Det har vist seg å være feil. Det er bekreftet av vitner at politiet høyt og tydelig ga beskjed om hvem de var før de entret leiligheten. Når Taylors kjæeste sier at han trodde de var innbruddstyver, står det ikke til troende.

Når politiet blir beskutt, svarer de. Tragisk nok ble Breonna Taylor truffet og døde. Den ene politimannen, Brett Hankinson, er tiltalt for skjødesløst å utsette andre for fare. Han avfyrte skudd som også gikk inn i naboleiligheten. Hankinson ble sagt opp i juni.

Når svarte blir drept av politiet, står BLM og andre aktivister klar, som Al Sharpton og et helt kobbel av kommentatorer i mediene, og forlager «justice», som er noe de definerer. Hvis en svart blir drept, krever de at noen holdes ansvarlig. Det hjelper ikke om vedkommende døde i en skuddveksling som ble påbegynt av hennes kjæreste.

Hvis BLM og kommentariatet ikke får viljen sin, brenner de byen ned.

Det er dit USA er kommet.

Statsadvokat Cameron forsøkte å advare mot hevn og selvjustis, men uten hell. Anti-Trump-mediene står klar til å forsvare selvjustisen.

Språket er ekstremt. Det snakkes om folkemord på svarte. Borgerrettsadvokaten Ben Crump:

“It’s yet another example of no accountability for the genocide of persons of color by white police officers,” he said in a joint statement with co-counsels Sam Aguiar and Lonita Baker. “With all we know about Breonna Taylor’s killing, how could a fair and just system result in today’s decision?”

Taylor-familien fikk 12 millioner dollar i erstatning for datterens død.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.