Et hevdvunnet prinsipp i journalistikken er at man bøyer seg når dom foreligger. Men det gjør ikke venstreorienterte medier når det gjelder en hvit gutt som forsvarte seg. De hevder at det var noe Kyle Rittenhouse selv fant på. En slik fremstilling etter at dom er falt og Rittenhouse frikjent, er nesten uten sidestykke.

Vi som har fulgt rettssaken, vet at aktoratet blamerte seg og at de drepte var asosiale voldsmenn.

La oss for enkelhets skyld bruke NTBs referat. Allerede i ingressen desinformerer NTB:

Kyle Rittenhouse, 18-åringen som var tiltalt for å ha drept to menn under en demonstrasjon mot politivold i Kenosha i Wisconsin, er frikjent på alle punkter.

Det var ikke en demonstrasjon mot politivold. Det var et voldelig opprør. De som ble skutt, deltok i opptøyene.

Det er en viktig omstendighet ved rettssaken som NTB ikke nevner: Dommer Bruce Schroder forbød aktoratet å kalle de drepte for «victims/ofre».

Schroeder reportedly received threatening communications from the public over his ruling to disallow the use of the word “victims” to describe the three men who were shot by Rittenhouse. But the judge’s decision was both correct and not at all unusual in a case where the accused invoked the affirmative defense of self-defense. The term “victim” unmistakably implies that the persons who were shot were blameless and the defendant, therefore, victimized them. The evidence proved otherwise.

For mediene og aktoratet ville jobben blitt lettere hvis de kunne bruke begrepet «ofre». Men det var en betegnelse som passet svært dårlig til dem som ble skutt: Joseph Rosenbaum hadde fem dommer for pedofili. Han hadde voldtatt gutter i alderen 9–11 år. Ingenting om dette rullebladet i NTBs referat. Den andre som ble skutt, Anthony Huber, var kjent som voldsmann i hjemmet. Hun truet med å sprette opp magen på broren og å brenne ned foreldrenes hus. Hvorfor er dette relevant? Fordi det var slik de oppførte seg ute på gata den angjeldende kvelden: De brente alt de kom over og ville drepe alle som forsøkte å stanse dem.

Anthony Huber lived a life of severe violence and crime. He was given several chances in life to change course. With his most serious conviction, the Judge showed him some undeserved mercy and sentenced him to probation. He later had his probation revoked and went to prison for new crimes. His terrible life choices ultimately ended with his premature death. No one else is responsible, certainly not Kyle Rittenhouse.

Mange av BLM- og Antifa-aktivistene har lignende profiler. De er samfunnets bunnfall.

NTB kaller dette:

Skuddene falt under en demonstrasjon mot politivold mot svarte.

NTB er like uetterrettelig når det gjelder «politivolden». Politiet skjøt Jacob Blake. Venstreorienterte medier gikk amok. Det var deres dekning som fikk pøbelen til å strømme til byen fra Chicago og begynne ødeleggelsene.

Blake ble skutt på kort avstand sju ganger i ryggen og kan, ifølge legene som behandlet ham, ha blitt lam fra livet og ned.

Men i samme melding fremgår det at han ikke ble skutt i ryggen. Han ble skutt da han vendte seg mot politifolkene med en kniv.

Sheskey og to andre betjenter rykket ut til en kvinne som meldte at kjæresten hennes var uønsket på stedet. Politiet prøvde å pågripe Blake og brukte elektrosjokkvåpen, uten at det hjalp.

Blake gikk inn i bilen sin og lente seg ifølge politibetjentenes forklaring framover og tok fram en kniv som han nektet å gi slipp på da han fikk ordre om det. Blakes tre barn satt i baksetet. Sheskeys advokat Brendan Matthews har forklart at Sheskey besluttet å skyte da Blake begynte å snu seg mot Sheskey med kniven i hånden.

NTB mistror politifolkene. Joe Biden var ute umiddelbart etter at Rittenhouse hadde skutt de to voldsmennene og sa at Rittenhouse var en hvit supremasist som tilhørte en milits.

Biden ble spurt om han ville beklage uttalelsen etter dommen, men han sa han tok den til etterretning, men var «angry and concerned».

NTB finner grunn til å minne om hva Trump sa:

Rittenhouse hevdet i retten at han ble angrepet da han voktet butikker, og at han skjøt i selvforsvar. President Donald Trump antydet det samme da han kommenterte hendelsen, som fant sted i august 2020.

Trump tok ikke munnen for full. Det gjorde Biden, men han beklager ikke.

NTB fortsetter å tegne et bilde av Rittenhouse bygget på aktoratets fremstilling, etter at aktoratet har tapt saken. Det er grovt uetterrettelig.

Han bar et våpen som påtalemyndigheten mente var ulovlig anskaffet, ettersom Rittenhouse ikke var myndig.

En dronevideo fanget hendelsene under skytingen på film. Rittenhouse skjøt og drepte Joseph Rosenbaum (36) og Antony Huber (26), og skadet Gaige Grosskreutz, som nå er 28 år gammel.

Påtalemyndigheten tegnet et bilde av en ung mann som så etter bråk den kvelden, og selv var ansvarlig for å skape farlige situasjoner. (NTB)

Først helt på slutten kommer NTB med en «innrømmelse»: Selv aktoratets vitner støttet Rittenhouses forklaring.

Rittenhouse mente han ikke gjorde noe galt, og at han bare åpnet ild etter at Rosenbaum hadde jaget ham og forsøkt å gripe geværet hans.

Huber ble drept etter å ha slått Rittenhouse med et skateboard, og Grosskreutz ble skutt etter å ha rettet et skytevåpen mot Rittenhouse. Alle de tre ofrene var hvite.

Video og vitneuttalelser fra noen av påtalemyndighetens egne vitner virket å støtte Rittenhouses forklaring om selvforsvar. (NTB)

Først i siste avsnitt kommer konstateringen som forklarer hvorfor Rittenhouse ble frikjent. Så langt inne sitter det å innrømme sannheten:

Vitner beskrev Rosenbaum som «hyperaggressiv» og sa at han forsøkte å ta geværet fra Rittenhouse rett før han ble skutt. Et ekspertvitne sa at skuddskadene tyder på at hånden hans var over geværløpet da han ble skutt. (NTB)

Amerikanske medier og kjendiser er enda verre. De mener frikjennelsen er en hån og et utslag av hvit supremasisme. De ser hele verden gjennom rasebriller.

Det gjenstår å se om mobben vil ta igjenoverfor omgivelsene denne gang. De brente ned store deler av byen i 2020.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.