Før rettssaken skrev NTB om Kyle Rittenhouse, 17-åringen som skjøt og drepte to vandaler i Kenosha 25. august i fjor. Men da juryen var utplukket, ble byrået taust, til tross for at rettssaken er toppsak i USA. Grunnen er enkel: Saken går ikke i aktoratets og BLMs favør. Selv aktoratets vitner ender opp med å støtte Rittenhouses forklaring: Det var selvforsvar.

Woke-mediene så for seg en ny Derek Chauvin-sak, politimannen som ble dømt for å ha tatt livet av George Floyd. Når scenen er hvite som bruker vold til forsvar for lov og orden og ender opp med å drepe, er fasiten kjent på forhånd. Man trenger egentlig ikke noen rettssak.

Men etter som saken har skredet frem og aktoratets strategi har kollapset, har BLM begynt å knurre. Det kan være de må ta saken i egne hender. Folk har derfor fotografert jurymedlemmene inne i rettssalen. Hvis resultatet skulle bli uønsket, kan de bli doxxet: Navn og adresse legges ut. Resten tar gatas parlament seg av.

De to Rittenhouse skjøt, hadde begge rulleblad som pedofile og kvinnemishandlere. Den ene, Rosenbaum, kom med et våpen og sa til Rittenhouse tidligere på kvelden at han skulle drepe ham hvis han fant ham alene.

Last week at Rittenhouse’s trial, witnesses testified that the first man shot and killed, Joseph Rosenbaum, 36, was «hyperaggressive» and «acting belligerently» that night and threatened to kill Rittenhouse at one point.

One witness said Rosenbaum was gunned down after he chased Rittenhouse and lunged for the young man’s rifle.

Aktoratets hovedvitne, Grosskreutz, den tredje som ble skutt, forklarte at Rosenbaum pekte med sitt våpen mot Rittenhouse – han hadde ikke tillatelse til å bære et skjult våpen. Da skjøt Rittenhouse, og i USA kalles det selvforsvar.

Rittenhouse ble angrepet av Huber, med et skateboard, og skjøt også han. Det er noen dramatiske sekunder fanget på video som viser Rittenhouse som får avverget angrepene i siste sekund, mens han faller.

Rosenbaum’s killing set in motion the bloodshed that followed moments later, with Rittenhouse fatally shooting Anthony Huber, a 26-year-old protester seen on bystander video hitting Rittenhouse with a skateboard. Rittenhouse then wounded Grosskreutz.

Grosskreutz måtte innrømme i retten at han hadde rettet et våpen mot Rittenhouse og at denne kunne påberope seg selvforsvar.

Det er påpekt at selv aktoratets vitner ender opp med å støtte Rittenhouses forklaring.

I dag var det Rittenhouse sin tur. Det ble for mye for ham, og han brøt sammen. Alle kunne se at dommeren Schroeder ga ham en flaske vann.

Saken har forløpt godt for 18-åringen så langt.

Tucker hadde rettssaken som toppoppslag:

 

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.