Texas-guvernør Greg Abbott lovet lørdag å benåde en sersjant fra den amerikanske hæren en dag etter at han ble dømt for å ha skutt og drept en demonstrant under en Black Lives Matter-demonstrasjon 25. juli 2020.

Den republikanske guvernøren sa at Sgt. Daniel Perry, 35, handlet i selvforsvar da han avfyrte pistolen mot 28 år gamle Garrett Foster mens han marsjerte i Austin-demonstrasjonen for tre år siden. Perry hevdet at han skjøt mot Foster først etter at demonstranten pekte en AK-47 inn i bilen hans.

– Texas har en av de sterkeste Stand Your Ground-lovene for selvforsvar som ikke kan oppheves av en jury eller en progressiv distriktsadvokat.

– Texas has one of the strongest ‘Stand Your Ground’ laws of self-defense that cannot be nullified by a jury or a progressive District Attorney, Abbott said in a statement.

Guvernøren la skylden for dommen på fylkets George Soros-støttede demokratiske distriktsadvokat José Garza. Abbot støtter teorien om at Garza med vilje villedet storjuryen gjennom hele rettssaken.


Perry, som var stasjonert ved Fort Hood, omtrent 70 mil nord for Austin – var i byen da han også jobbet som privat taxisjåfør – og ble sint da demonstranter begynte å slå bilen hans.

Perrys advokater argumenterte med at Foster som bar en AK-47, en kølle og en kniv, løftet maskinpistolen først, og fikk Perry til å avfyre sitt våpen i selvforsvar. Vitner sier at Foster ikke truet med våpen og at han skjøv rullestolen til sin forlovede, en svart kvinne som er dobbeltamputert. Begge menn er hvite.

Perry risikerer livstid i fengsel ved dommen.

Videoen fra rettssalen motsier vitner som sier at Foster ikke truet med våpen. – Da Garrett Foster pekte en AK-47 mot Daniel Perry, hadde Daniel to tidels sekund til å forsvare seg. Han valgte å leve, sa Doug O’Connell, en advokat for Perry, til Fox News Digital i en uttalelse i fjor.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.