Kyle Rittenhouse, 17-åringen som skjøt og drepte to av vandalene som overfalt ham i Kenosha i august i fjor, er frikjent på alle punkt. Det betyr at juryen har kjøpt argumentene om at Rittenhouse skjøt i selvforsvar.

Rettssaken har fått en voldsom oppmerksomhet i mediene og wokemediene har fremstilt den som et spørsmål om hvit overlegenhet, til tross for at ofrene og gjerningsmannen er hvite.  For konservative medier gjaldt rettssaken retten til selvforsvar.

Aktoratet hevdet at Rittenhouse i og med at han tok med seg et våpen, hadde avstått fra retten til selvforsvar, fordi et våpen i seg selv avskjærer bæreren fra å bruke det. Men Rittenhouse skjøt da en av vandalene pekte en pistol mot hodet hans.

Rettssaken var derfor polarisert. Aktoratet var woke og ønsket å spikre Rittenhouse til låveveggen som et annet felt bytte.

Rittenhouse hadde gode forsvarere, men den som skapte balanse i rettssalen var dommeren, Bruce Schroeder. Han satte aktor Thomas Binger på plass når han gikk over grensen og forsøkte å tillegge Rittenhouse motiver han ikke vedkjente seg.

Binger holdt informasjon skjult for forsvaret. Heller ikke angripernes kriminelle bakgrunn var tema i rettssalen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.