Lederen av den svarte militante og tungt bevæpnede gruppen Not Fucking Around Coalition (NFAC), John Jay Fitzgerald Johnson, som kaller seg for Grand Master Jay, krever en egen stat for svarte i USA: «A new black nation». «Gi oss land, eller så tar vi Texas!» «Vi er en øye-for-øye-organisasjon».

 

NFAC ble startet i begynnelsen av mai av John Jay Fitzgerald Johnson. Mediene trodde først at det var en gruppe fra Black Panthers, men NFAC nekter for å ha noen forbindelse med disse. NFACs leder sier også at de heller ikke har noe med Black Lives Matter å gjøre:

“We are a black militia. We aren’t protesters, we aren’t demonstrators. We don’t come to sing, we don’t come to chant. That’s not what we do,” sa han.

100–200 bevæpnede NFAC demonstrerte 4. juli ved Stone Mountain i Georgia.

I talen fra Stone Mountain sa Jay: «Vi truer ikke, vi skremmer ikke, for vi bryr oss ikke. Hvis dere sier at dere begynner å skyte svarte kl. 08.00, så sier vi at vi begynner å skyte hvite klokken 08.05».

 

https://www.youtube.com/watch?v=qQkJNtBrslM

NFAC er ikke en fredelig demonstrantgruppe:

Den britiske avdelingen av BLM-bevegelsen er tydelig begeistret for NFAC. Etter at 100–200 bevæpnede NFAC demonstrerte 4. juli ved Stone Mountain, skrev de på sin nettside: WOW! NFAC BLACK NATIONALIST ARMED MILITIA CHALLENGES FAR-RIGHT

Stone Mountain i Georgia har utskårede bilder av føderale krigsledere i fjellsiden, og har i mange år vært en kilde til konflikt, akkurat som med statuer av for lengst avdøde som nå har «feil verdier». De som vil bevare disse minnesmerkene, argumenterer for at man ikke skal viske ut historen og fortiden. The Guardian skrev i 2018:

The scale of the monument, which was only finished in 1972, probably can’t be fully appreciated until it is seen firsthand. It’s by far the biggest memorial to the Confederacy, and at 158ft tall is the largest stone carving of its kind in the world.

It was also started by the Ku Klux Klan. The owner of the land was a Klansman, as was the original sculptor (who also created Mount Rushmore).

BLM demonstrerte også ved Stone Mountain 16. juni 2020. REUTERS/Dustin Chambers/NTB Scanpix

NFAC viser tenner i Louisville, Kentucky, U.S. 25. juli  2020. REUTERS/Bryan Woolston/NTB Scanpix 

NFAC paraderte i Louisville som demonstrasjon etter at Breonna Taylor ble skutt og drept av politiet i mars 2020. Demonstrasjonen gikk ikke helt etter planen, da en av aktivistene ved et uhell skjøt tre av sine med-demonstranter.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.