Medlemmer av den militante aktivistgruppen NFAC i in Louisville, Kentucky. Foto: REUTERS/Bryan Woolston

Tre aktivister ble lørdag skutt i Louisville, Kentucky.

Hendelsen fant sted i Baxter Square Park rundt klokken ett, hvor aktivister hadde samlet seg i forkant av en planlagt demonstrasjon. En av de tungt bevæpnede aktivistene skjøt tre av sine medaktivister. Ifølge aktivisten selv og politiet var hendelsen en ulykke.

“This is a tragic situation that could have been much worse,” Louisville Metro Police Chief Robert Schroeder said in a news release. “I encourage anyone choosing to exercise their Second Amendment rights to do so responsibly”, skriver Breitbart.

Ingen av ofrene fikk livstruende skader.

Den amerikanske journalisten Jessie Cohen, som befant seg på stedet, twitrer at flere var i ferd med å «ta kneet» da hendelsen skjedde.

Militante grupper

Den planlagte demonstrasjonen var ment å være en fredelig demonstrasjon mot politivold, men Louisville Metro Police Department måtte forberede seg på potensielle voldelige opptøyer da det ble kjent at den tungt bevæpnede aktivistgruppen «Not Fucking Around Coalition» (NFAC) skulle møte opp.

NFAC forbereder seg på protestmarsj. Foto: REUTERS/Bryan Woolston

Da NFACs deltakelse ble kjent, meldte en hvit militant aktivistgruppe at de ville møte som motdemonstranter. Ingen konflikter skal ha oppstått mellom gruppene, til tross for at alle var tungt bevæpnet.

Tar avstand

Ifølge Fox News tar Black Lives Matter Louisville avstand fra NFAC og beskylder gruppen for å være utenforstående provokatører.
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.