Priti Patel er Storbritannias innenriksminister, og hun har minoritetsbakgrunn. Men siden hun er kritisk til BLM og faktisk konservativ, er hun ikke «godkjent» som representant for minoritetene i UK. REUTERS/Hannah McKay/ NTB

Britenes innenriksminister Priti Patel har beskrevet Black Lives Matter-protestene som fryktelige (dreadful), og har dessuten sagt at hun nekter å knele for BLM, skriver The Guardian.

However, during a radio interview on Friday morning, Patel said she did not support the protests. Asked if she would be prepared to take the knee, she replied: “No I wouldn’t, and I would not have done at the time either.

“There are other ways in which people can express their opinions, protesting in the way that people did last summer was not the right way at all … I didn’t support the protests. Those protests were dreadful.”

Til tross for at styrtrike fotballspillere kneler før hver eneste kamp, og det pågår en avkolonisering over hele Storbritannia, er det ikke alle som deltar i dette makabre skuespillet.

Rugby: Halvparten av spillerne ville ikke knele for BLM

Priti Patel, som selv har såkalt flerkulturell bakgrunn (Uganda/India), representerer Det konservative partiet, og har tidligere vært utviklingsminister. Hun er dessuten en erklært Israel-venn.

Professor, aktivist og «Social Justice Warrior» Kehinde Andrews skrev en artikkel i The Guardian for en tid tilbake. Der hevdet Andrews at selv om minoriteter av alle slag hadde fått plass i den nye konservative regjeringen, hjalp det ikke. For Det konservative partiet hadde gjort en kardinalsynd: De har valgt konservative minoritetsrepresentanter, som Priti Patel, Sajid Javid og Alok Sherma.

Det er litt som når Joe Biden sa at man ikke var svart hvis man ikke visste hvem man skulle stemme på.

Patel er også kritisk til kampanjen «Defund the Police»:

“We saw policing as well coming under a great deal of pressure from some of the protest. I don’t support protest and I also did not support the protests that were associated …”

Interrupted, she sought to clarify that she was not criticising the right to protest but rather the “dreadful” action last year.

Patel’s comments came after the Commons leader, Jacob Rees-Mogg, accused the London mayor, Sadiq Khan, of overseeing “loony leftwing wheezes” following the creation of a landmark commission to improve diversity in the capital’s public spaces.

Sadiq Khan erklærte at han skulle nedsette en mangfoldskommisjon, som skulle «inspirere alle deler av samfunnet og bedre speile hovedstadens mangfoldige befolkning».

The members include 27-year-old art historian Aindrea Emelife; actor Riz Ahmed; and social activist and founder of the Ligali campaigning group, Toyin Agbetu, who made headlines in 2007 when he interrupted a service attended by the Queen and former prime minister Tony Blair to mark the 200th anniversary of the act abolishing the slave trade.

Kommisjonen ble til etter at statuen av Edward Colston i Bristol ble revet ned av aktivister, noe som et medlem av den omtalte kommisjonen mener markerte et vendepunkt:

Emelife said: “The toppling of the Edward Colston statue in Bristol marked a turning point, especially after artist Marc Quinn put up a sculpture of a black woman on the empty plinth and that reinvigorated the idea that public art should mean something. I saw little black girls looking at that statue and it made me wonder if I saw that when I was younger, how it would have inspired me.”

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.