Özz Nûjen er en svensk komiker med kurdisk bakgrunn som kom som flyktning fra Tyrkia da han var åtte år gammel. Foto: Twitter/ Özz Nûjen

Özz Nûjen er en svensk komiker med kurdisk bakgrunn, som støtt og stadig kommer med rasismeanklager. Nå er det Kristdemokraternas leder Ebba Busch som henges ut som Hitler-tilhenger i et manipulert bilde.

På Instagram la Nûjen ut et fotoshoppet bilde av Bush hvor hun gledesstrålende bar på et eksemplar av Adolf Hitlers selvbiografi «Mein Kampf».

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Özz Nujen ☀️ (@ozznujen)

Nûjen er kjent for utbredt hets av Sverigedemokrater og andre som er kritiske til svensk innvandringspolitikk. Han havnet også i trøbbel da han vitset om en kvinnelig lærer som hadde innledet et seksuelt forhold til en 15 år gammel elev.

I 2013 vakte Nûjen oppsikt også i Norge, da han i samtale med Jens Stoltenberg på Skavlan anklaget Norge for å ville massedeportere romfolk. Segmentet ble klippet vekk i den norske utgaven av Skavlan, noe Nûjen beskrev som «feigt».

Churchill verre enn nazistene

Omtrent samtidig som at Nûjen «hitler» Busch, klarer en britisk professor i black studies å påstå at Winston Churchill var verre enn nazistene.

Det er en professor Kehinde Andrews som hevdet dette i en forelesning på Zoom. Churchill er et symbol på hvit overlegenhet. At den vestlige verden fortsatt er dypt strukturelt rasistisk, er årsaken til at Churchill fortsatt fremheves som en helt, sa Andrews. Ironisk nok ble forelesningen arrangert av Churchill college.

The professor of black studies at Birmingham City University – where senior lecturers receive an average base salary of £46,000 – has previously branded ‘whiteness’ a ‘psychosis’, called for the overthrow of ‘genocidal’ capitalism and repeatedly compared Sir Winston Churchill to Adolf Hitler.

Professor Andrews believes that Britain’s prosperity is ‘largely produced off the economic system that extracts wealth by exploiting Africa and the underdeveloped world’.

Nonetheless, the 38-year-old, who lives in Birmingham with his wife, Nicole, a lecturer in Health and Social Care at Newman University, accepts that as an employee of a public university his ‘primary income’ comes from the state.

Tory MP Andrew Bridgen asked today: ‘Well if he holds those views why is he living off the public purse?’

Den postmoderne professor Andrews har som modus operandi å finne rasisme overalt. Selv når Boris Johnson utnevnte et rekordhøyt antall personer med minoritetsbakgrunn til sin regjering, var dette fortsatt et uttrykk for rasisme. For den konservative statsministeren hadde ifølge Andrews gjort en kardinalsynd ved å utnevne konservative statsråder, som f.eks. innenriksminister Priti Patel.

Rasende innenriksminister: – Disse brakkene var gode nok for våre modige soldater

Andrews fungerer også som kunstkritiker, alltid på jakt etter rasisme og kolonisering. Selvsagt skriver dette intellektuelle fyrtårnet regelmessig kronikker for The Guardian, hvor han finner systemisk rasisme på universitetene, hyller rappere som mener Storbritannia er en rasistisk nasjon, og klager over at fraværsregler for skolebarn også gjelder for professorer.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂