Tidligere på dagen uttalte Dame Cressida Dick at hun ikke hadde noen intensjoner om å trekke seg fra stillingen som Londons politisjef. Ordfører Sadiq Khan hadde gitt henne i oppdrag å fremlegge en plan for reformering av politiet. Problemene som Dick skulle rydde opp i gjaldt rasisme, seksuell trakassering og homofobi i politiets rekker. Ved et møte senere på dagen ga Khan henne beskjed om at planen ikke var god nok og at han hadde mistet tilliten til henne. Hun ble tvunget til å trekke seg fra stillingen sin.

Ordfører Sadiq Khan i en pressekonferanse:

Lederen av londonpolitiets fagforening, Ken Marsh, kommenterte at de var triste over at Dick hadde sagt opp. «Hun var dypt avholdt på alle nivåer i Metropolitan Police Service. Vi føler at hun har blitt urettferdig behandlet og at hun var den som kunne fått oss igjennom dette og ut på andre siden.»

‘We are deeply saddened by the resignation of our commissioner. She was much loved across the rank and file of the Metropolitan Police Service. We feel the way she has been treated is wholly unfair and we did believe that she was the person who could take us through this and bring us out the other side.’

Det er mange som har ment at Dame Cressida Dick aldri var egnet til å lede londonpolitiet og de spør hvorfor det tok så lang tid å bli kvitt henne. Listen over negative saker hun presederte over er lang og inkluderer politidrapsmannen Wayne Couzens, politibetjenter som tok bilder av likene av to myrdede søstre som de delte på Whatsapp og seksuelt trakasserende og rasistiske meldinger som ble delt mellom politibetjenter ved Charing Cross politistasjon. 

Det er fem måneder siden innenriksminister Priti Patel forlenget arbeidskontrakten til Cressida Dick med to år. Dette ble i dag overprøvd av borgermester Sadiq Khan. Cressida Dick ble fjernet midt i etterforskningen av «Partygate» i Downing Street. Mange av de konservative politikerne posisjonerer seg i tilfelle Boris Johnson må gå av som følge av mistillit.

The Times    Daily Mail

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.