Kriminaliteten i London har økt dramatisk og politiet vil rekruttere. Men de vil helst ha søkere fra minoriteter og ellers alle som de kan krysse av i boksen for «mangfold». Regjeringen er i ferd med å øke antall politi med 20.000 betjenter innen 2023.

Politimesteren i London, Dame Cressida Dick, vil ha en lovendring som gjør det mulig å favorisere etniske minoriteter når de eller er likestilt med hvite søkere. Hun sier at politiet må gjenspeile befolkningen for å bli akseptert i minoritetssamfunnene.

Mer enn 40 prosent av Londons befolkning er svarte, asiater eller andre minoriteter og de utgjør kun 18 prosent av Londonpolitiets styrke. Cressida Dick vil øke dette til å bli 40 prosent innen april neste år. Spesielt vil hun øke den svarte politistyrken til å utgjøre 8 prosent. Cressida Dick er allerede på vei ut av jobben, det er lite sannsynlig at hun får en ny termin, ifølge Daily Mail. Det er nestkommanderende Neil Basu, som står bak initiativet, skriver The Times. Han har nylig markert seg ved å avvise den offentlige rapporten som ikke fant institusjonell rasisme i politiet.

Senior National Co-ordinator Neil Basu (AP Photo/Frank Augstein/NTB)

Innenriksminister Priti Patel sier nei. Politiet skal ikke få lov til å bedrive «positiv diskriminering» fordi dette i realiteten diskriminerer hvite, mannlige søkere.

Konservative politikere sier at istedet for å diskriminere mot hvite søkere, så bør politiet konsentrere seg om å finne de beste kandidatene. Den britiske regjeringen vil ikke at man skal velge kandidater ut fra etnisk bakgrunn.

Tidligere Tory-leder Iain Duncan Smith beskrev forslaget fra Cressida Dick som ‘nedverdigende’, og forlangte at kandidater fra etniske minoriteter blir behandlet som alle andre.

Nye rekrutter er lite lystne på å jobbe i helgene og viker unna vold, sier politimester Nick Adderley. Han sier at rekruttene er for unge og de tror at de er «usårlige» og at dette vil skape en perfekt storm når de møter den voksende anti-politi volden som er gjeldende. Nye rekrutter til Northamptonshire hadde blitt helt satt ut av politirollen og den volden som politiet må håndtere at de hadde bare forlatt dem under selvforsvarstreningen, sier Adderley. Vold og kriminalitet forventes å øke når landet igjen åpner opp. Mange nye rekrutter vil få sjokk, sier Adderley.

En talsperson fra Innenriksdepartementet uttalte at det var mer mangfold enn noensinne i politiet og at det ikke var noen grunn til å bruke positiv diskriminering for å øke mangfoldet.

Daily Mail    The Times

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!