En av verdens største investeringsbanker, State Street, har innført en ny, diskriminerende policy: Det må søkes om spesiell tillatelse for å ansette en hvit mann fremfor en kvinne eller minoritetskandidat.

«No country for white men as State Street push diversity», skriver The Sunday Times i sin overskrift.

State Street har 39.400 ansatte fordelt på 27 land. Målet er å tredoble antallet kvinner, svarte, asiater og andre minoritetsansatte i lederroller innen 2023. Dagens ledere vil få redusert sine bonuser hvis de ikke når dette målet.

De som skal ansette nye medarbeidere, må være et panel sammensatt av 4–5 personer, inkludert en kvinne og en minoritetperson. Panelet er påkrevd når det skal ansettes ledere fra mellomsjiktet og høyere.

Jess McNicholas er leder for bankens inkludering, mangfold og samfunnsansvar. Hun sier at dette er en prioritet for alle State Streets toppledere. «Alle våre ledere må på sine årlige evalueringer vise hva de har gjort for å øke andelen av kvinner og minoritetsansatte», sier hun. 

Jess McNicholas la til at State Street fremdeles vil ansette hvite menn, men at de som rekrutterer, må legge frem at kvinner og etniske minoriteter har blitt intervjuet av mangfoldspanelet.

Fredag falt aksjeprisen på State Street, i motsetning til resten av markedet.

The Sunday Times      Daily Mail

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.