I et intervju med The Sunday Times forteller Yoni Saadon om sine grusomme opplevelser på Supernova-festivalen.

Han forteller at han fortsatt våkner med angst og ser ansiktene til kvinnelige terrorofre foran seg. Ett av dem var en kvinne som han gjemte seg sammen med da terroristene åpnet ild.

– Hun falt til bakken, skutt i hodet. Jeg trakk kroppen hennes over meg og brukte blodet hennes for å få det til å se ut som om jeg også var død, sier han, og legger til:

– Jeg kommer aldri til å glemme ansiktet hennes. Jeg våkner hver natt og ber henne om unnskyldning.

Etter å ha ligget der i en time våget han å se opp. Han forteller at han så en kvinne med «en engels ansikt». Hun ble voldtatt og slått av ti terrorister.

Hun skrek til dem:

– Slutt, jeg kommer til å dø uansett, bare drep meg!

Da de var ferdige, lo de, og den siste skjøt henne i hodet.

Grusomhetene tok ikke slutt der heller. Yoni Saadon gjemte seg i noen busker. Derfra så han ytterligere to terrorister som hadde tatt tak i en kvinne.

– Hun kjempet imot og lot dem ikke kle av henne. De kastet henne på bakken, og en av terroristene tok en spade og hogg hodet av henne.

Soros støtter pro-Hamas organisasjoner

Firebarnsfaren Saadon forteller The Sunday Times om sine opplevelser på et støttemøte for overlevende fra festivalen, der også foreldre til ofre for angrepet deltar.

Blant dem er terapeuten Bar Yuval-Shani (58), som mistet søsteren Deborah og svogeren Shlomi Matias – begge fredsaktivister og musikere – da Hamas angrep kibbutzen i Holit.

Hun sier at Saadons voldtektshistorie bare er én av mange hun har hørt siden 7. oktober.

I takt med at bevisene for omfattende, systematiske voldtekter under terrorangrepet vokser, har israelsk politi satt i gang den største etterforskningen av seksuelle overgrep mot kvinner i landets historie.

– Det er nå klart at seksuelle overgrep var en del av planen, og at målet var å skremme og ydmyke folk, sier Shelly Harush, som leder etterforskningen.

Rapporter fra dem som tok hånd om likene etter angrepet, tyder også på at voldtektene var omfattende – mange av kvinnene var nakne og hadde blod mellom beina.

– Vi samlet inn 1000 lik i løpet av ti dager fra festivalområdet og kibbutzene. Det er tydelig at de prøvde å spre så mye skrekk som mulig ved å drepe, brenne folk levende og voldta. Det virker som om målet var å voldta så mange som mulig, sier Haim Outmezgine, som ledet en av gruppene som samlet inn de døde.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.