Nytt

Femten personer ble drept i London i februar i år, sammenlignet med 14 i New York. Siden 2014 har antall drap i London økt med 38%. Og trenden fortsetter, sier Scotland Yard som registrerte 22 drap i London i mars. Mange av drepte døde som følge av knivstikking.

Økningen i antall drap i London kommer på toppen av statistikker over voldtekter, ran og vold hvor London allerede har forbigått New York. Antall anmeldte voldtekter i London er tre ganger så mange som i New York.

Scotland Yards Cressida Dick sier at sosiale medier kunne være en del av årsaken, at krangler online kunne eskalere til mord «i løpet av minutter».

‘There’s definitely something about the impact of social media in terms of people being able to go from slightly angry with each other to “fight” very quickly,’ sa hun.

Cressida Dick ønsker å øke politiets bruk av personkontroller i gatene. Konsekvensen av politisk korrekt politiarbeid er økt knivkriminalitet og flere syreangrep i Storbritannia. Resultatet av Theresa Mays retningslinjer fra 2014 førte til at politiets personkontroller på gaten sank med 28% frem til mars 2018. I tillegg hadde slike ransakinger allerede sunket voldsomt fra 2008. Lederen av National Black Police Association sa i 2008 at flere unge burde stoppes og sjekkes på gaten for å hindre kriminalitet. Han ble ikke hørt.

Londonpolitiet har 32.000 ansatte mot New Yorks 40.000, men strategien for kriminalitetsbekjempelse er helt forskjellig. Der hvor New York setter inn ekstra ressurser mot gjenger og håndhever nulltoleranse, er britisk politi langt mindre synlige i gatebildet. Britene har vært tvunget til å forflytte sine politiressurser til etterforskning av sex-grooming og terrorisme.

Daily Mail

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!