Sakset/Fra hofta

Da Theresa May var innenriksminister i 2014, så stanset hun politiets flittige bruk av kroppsvisitering – såkalt «stop and search». Det var en stor debatt om det var rasistisk av politiet å stanse så mange mørkhudede unge gutter. Politiets fremgangsmåter førte til opprør i Brixton i 1981, ble det minnet om.

Resultatet av den politiske korrektheten ble at knivkriminaliteten i landet eksploderte. Det har ikke vært flere dødsfall fra knivstikkinger i Storbritannia siden man begynte å registrere dem i 1946. Så hvis folk hevder at det var bedre før, ja så var det faktisk det.

Politiet, som hver dag håndterer kriminelle, vet som regel hvem de skal sjekke for våpen. Det som mange politiske korrekte stemmer kaller for fordommer og rasisme, er hva politiet selv vil kalle kunnskap og opparbeidet erfaring.

Man skulle tro at det sa seg selv at resultatet ville være langt dårligere for politiet hvis de skulle måtte stanse og kroppsvisitere et «gjennomsnitt av befolkningen». Men det gjør det altså ikke i disse pk-tider hvor alt er snudd på hodet og «alle er like gode».

Det går en tråd fra medienes uvillighet til å opplyse om hvem står bak ran, voldtekter, overfall og drap. Uopplyste mennesker som kun leser riksaviser gis ingen informasjon om hvem de burde passe seg for. Eller hvem de burde advare sine barn mot. Igjen og igjen ser vi at signalement utelates fra nyhetene, selv om politiet har opplyst om det. Les bare denne saken fra Dagbladet idag. Signalementet er kjent, men utelatt. Hvem skal vi passe oss for? Ja, det får du ikke vite av den avisen.

Og det er ikke slik at det er «hvem som helst» som løper rundt og raner og stikker folk ned med kniv, slik mediene stort sett gir inntrykk av. Når de skriver om «gjenger i Oslo», så er dette upresist og lite informativt hvis de samme mediene f.eks vet hvilken etnisitet disse gjengene består av.

Og nå har Theresa May innsett at politisk korrekthet kommer til kort når man skal beskytte befolkningen mot voldelig elementer.

Det er klart at det ikke er noe moro å ha et utseende som likner på de som er med i gjenger og knivstikker folk, men det er ikke noe moro at stadig flere drepes heller. Og det er flest mørkhudede gutter som drepes. Av andre mørkhudede.

Denne informasjonen er kjent i Storbritannia fordi avisene der viser bilder både av ofrene og gjerningspersonene. Noe som mangler her til lands.

 

48 har blitt drept søm følge av knivkriminaliet så langt i år i Storbritannia. Mange av ofrene er tilfeldige.

A new scheme will let police in seven regions carry out stop-and-search checks without needing to prove “reasonable grounds” for suspicion if serious violence is anticipated.

The news comes on the eve of the prime minister’s knife crime summit to be held in Downing Street tomorrow following a surge of violence on Britain’s streets. At least 48 people in the UK have been stabbed to death since the start of the year.

Britisk politi er blitt utstyrt med kroppskameraer og disse vil være i bruk i rundt 90% av tilfellene hvor det er nødvendig med kroppsvisitering.

Sir Stephen House, nestkommanderende ved Scotland Yard, sa til Sky News at de går inn i en ny periode med stop and search. Folk forstår at dette er et viktig redskap for å hindre kriminalitet og å fjerne våpen fra gatene. Vi mottar svært få klager på stop and search, sier han.

The Times  BBC

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!