Nytt

Da Theresa May var innenriksminister oppdaget hun at unge, mørkhudede menn hadde syv ganger større sannsynlighet for å bli stoppet og sjekket av politiet enn hvite unge menn. Hennes respons var nye retningslinjer som ble innført i 2014. Det ble ansett som «urettferdig» at minoritetsgrupper fikk større oppmerksomhet fra politiet enn befolkningen ellers. Det var krenkende og ydmykende, mente mange.

Medienes fokus på politiets profilering i det preventative arbeidet og politiledelsens nye politikk gjorde at politifolkene selv ble motvillige til å utføre det som frem til da hadde vært normal rutine. De ville ikke bli beskyldt for å være rasister.

A senior cop said officers are reluctant to do stop and searches for fear of being labelled racist.

I et innlegg i Police Professional skriver MP Sir Mike Penning at politiet er livredde for konsekvensene av de politiske korrekte retningslinjene.

“Officers are petrified at the consequences as a result of the guidance issued. We have to move this up the political agenda.”

He insisted stop and search remains the “best weapon” in the fight against knife crime, adding: “The boys on the beat tell me that unless they can physically see a weapon they aren’t allowed to do a stop and search. That was not what the Prime Minister intended.

“She wanted us to stop harassing young black and ethnic men, but the consequences are that the rules have been tightened so far that we aren’t stopping and searching anyone.”

Resultatet av Theresa Mays retningslinjer fra 2014 førte til at politiets personkontroller på gaten sank med 28% frem til mars 2018. I tillegg hadde slike ransakinger allerede sunket voldsomt fra 2008. Lederen av National Black Police Association sa i 2008 at flere unge burde stoppes og sjekkes på gaten for å hindre kriminalitet. Han ble ikke hørt.

Home Office statistics show cops carried out 1,519,561 searches on suspects across England and Wales in 2008 and 2009.

But they dropped every year since, falling to just 303,845 in 2017.

Konsekvensen av politisk korrekt politiarbeid har ført til økt knivkriminalitet og flere syreangrep i Storbritannia. Boris Johnson vil ha flere politikontroller av personer som politiet mistenker å være kriminelle. Dette er en utfordring av Theresa Mays politikk.

The Times  The Sun

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!