Tavle

Enten det er nyttårsaftener, jenter som overfalles eller hjemsendelser – de unge muslimske menn nekter å innrette seg.

Aftonbladet har funnet ut hvordan det gikk da 13 afghanere skulle sendes hjem.

13. december skulle hele 13 udviste afghanere sendes ud af Sverige, og til det formål skulle 28 vagter holde styr på dem under den lange flyvning. Den svenske avis Aftonbladet har fået aktindsigt i en rapport om udvisningen og talt med personale i den svenske Arlanda-lufthavn, og begge dele afslører, at det kom til voldsomme scener, da afghanerne ventede på deres fly. Flere gjorde så stor fysisk modstand, at de måtte fikseres, mens nogle også kom med seksuelle trusler mod nogle af de kvindelige vagter. Flere gange både i lufthavnen og på flyveturen forsøgte nogle af de udviste at få gang i deciderede oprør mod vagterne, og det kom en enkelt gang til slagsmål. Det lykkedes dog at sende afghanerne hjem, men udvisningen af dem har vakt kritik, fordi nogle organisationer ikke mener, at Afghanistan er sikkert at sende folk tilbage til.

JP.dk