Overfall på kvinner står ikke høyt i kurs. Menn som går løs på kvinner med jernkjettinger utløser bare avsky. Da Nanna Skovmand og hennes kjæreste ble overfalt av en gjeng innvandrergutter på Vesterbro julaften, vakt det berettiget oppsikt.

Nanna Skovmand overfaldet

Mennene brukte sykkelkjedekjetting til å slå med. De ble pågrepet – fem stykker. Nå kan Ekstrabladet fortelle at en av dem var vedtatt utvist fra Danmark to ganger, uten at noe skjedde. Han kunne bare fortsette.

En af den fem unge – en 18-årige unge mand – der nu er sigtet for grov vold mod Nanna Skovmand og hendes kæreste, er tidligere blevet dømt til udvisning af Danmark to gange i forbindelse med domme ved Københavns byret. Den ene dom er stadfæstet af Østre Landsret.
Begge gange er udvisningen gjort betinget med en prøvetid på to år. Selvom den unge mand begik ny alvorlig kriminalitet indenfor prøvetiden af den første dom, hvor han var blevet udvist betinget, fik han alligevel en ny chance af Københavns byret, og udvisningen blev ikke effektueret.

Mannen kunne og skulle vært utvist da han brøt prøvetiden. Likevel skjedde det ikke. To dommere»forbarmet» seg over ham.

Selvom han ifølge tidligere domme opfyldte betingelserne i udlændingeloven for udvisning, stemte to af de voterende dommere for, at den nu 18-årige alligevel skulle have lov til at blive i Danmark.
Offeret bag overfaldet julenat, Nanna Skovmand, kom med denne kommentar til Ekstra Bladet, efter de opsigtsvækkende afsløringer:
– Jeg er ikke overrasket.

Det snakkes mye om holdninger, men hva med systemet og elitens holdninger? De kommer sjelden til debatt. Hvor mange skamferte liv skal domstolene etterlate seg før de tvinges til å ta skjeen i en annen hånd? Det er ikke nok med milde dommer, selv de svake reglene som eksisterer, blir ikke respektert.

http://ekstrabladet.dk/112/sigtet-for-overfald-paa-nanna-doemt-til-udvisning-to-gange/5453607

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂