Erhan Onaran (28) leder av NNV-banden i København. Foto: Politiet

Føreren av en Porsche Cayenne mister kontroll over bilen og treffer en fotgjenger som blir liggende hardt skadd på fortauet, mens de tre mennene i bilen stikker. Datoen er 15. april 2022 og stedet er Nørrebro i København.

Føreren er den 28 år gamle Erhan Onaran. Han er leder av Nørrebro-banden NNV.

Og i stedet for at hjælpe den unge mand, der lå blødende på asfalten med brud utallige steder i kroppen, flygtede de tre mænd i bilen fra stedet til fods.

Det skal nu koste bilens fører, den 28-årige Erhan Onaran halvandet års fængsel og udvisning i seks år, mens hans to medpassagerer på 41 og 30 år er idømt fængsel i henholdsvis syv og fire måneder for blandt andet at undlade at hjælpe det hårdtsårede offer.

Vanviddskjørsel kaller danskene det. Menn som bruker gatene som racerbane. I København ble en politibetjent drept av en vanviddsbilist.

Det er ikke bare kvinnelige dommere som er empatiske. Også dommeren som dømte Onaran viste forståelse.

Da dommen var faldet, henvendte retsformanden sig til Erhan Onaran, der sad roligt ved siden af sin forsvarsadvokat med panden rynket og et stift blik.

– Jeg er klar over, at det nok er udvisningsdelen, der betyder mest for dig, og jeg kan godt forstå, hvis du er ked af det. Men du har samlet tilbragt over syv år i fængsel og aldrig haft et arbejde. Samtidig har du tre betingede udvisninger bag dig.

– Der er ikke mere at give af, konstaterede han og fortsatte: – Jeg kan godt forstå, hvis du anker. Og det skal du have held og lykke med.

Hvor langt skal empatien gå? Held og lykke med å komme ut på gaten igjen?

Ekstra Bladets artikel her.

Onarans Faeebookside sier også en del:

Facebooksiden til Erhan Onaran

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.