Sakset/Fra hofta

Noen blir skremt av Nicolai Sennels’ fremtidsscenarier, andre mener han maler fanden på veggen. Ta en titt på fangen som rømte fra København byrett fredag. Mahmoud Rabea er medlem av Nørrebro-bandene. Hjemme hos ham fant man et helt våpenlager, bl.a. plastisk sprengstoff med detonatorer som kunne fjernstyres.

Kun fantasien setter grensen for hva som kan skje. Menneskene finnes, midlene finnes, og konflikter er det nok av. Det handler derfor om «containment», hvordan man hindrer at ting utvikler seg.

Diskusjon forutsetter at man tør å bruke fantasien.

Mahmoud Rabea blev i Københavns Byret fredag idømt otte års fængsel for bl.a. besiddelse af sprængstoffer og våben. Kort efter domsafsigelsen opstod tumult, og Rabea og to andre dømte forsøgte at flygte.

Mens de to meddømte hurtigt blev tilbageholdt, lykkedes flugtforsøget for Rabea. Han har været efterlyst med navn og billede siden fredag eftermiddag.

«Vi har ikke fundet ham endnu, men vi har en helt klar formodning om, at det ikke kan vare længe. Vi ved nogenlunde i hvilke områder, han færdes,» siger John Hansen, den centrale vagtleder ved Københavns Politi.

Havde sprængstof i lejlighed

Mahmoud Rabea er ifølge politiet et toneangivende medlem af bandemiljøet omkring Nørrebro og en central deltager i konflikten med rockere i København.

I en lejlighed i Haraldsgade havde han sammmen med de meddømte opbygget et større våbenlager, som bl.a. indeholdt formbart sprængstof og en fjernstyringsenhed, der sammen med en detonator ville kunne antænde sprængstoffet.


Politi: Vi ved hvilke områder han færdes i