En journalist i danske TV2 skulle hjem fra fest og veien gikk gjennom Nørrebro der det var fest på St. Hans plads. Han stoppet opp. Det skulle han ikke ha gjort. En vanlig, borgerlig innfødt dansker skal ikke være full på Nørrebro. Da er man utsatt.

Niels Brich, kendt fra bl.a. TV 2’s kriminalmagasin «Station 2» var natten til lørdag på vej hjem fra en fest på Indre Nørrebro, da han kort før klokken halv tre stoppede op ved en gadefest på Sankt Hans Torv.

«Pludselig hører jeg en idiot, der råber stikkersvin og politisvin, og så får jeg én på bærret,» har Niels Brinch fortalt til eb.dk.

Han fik endnu et knytnæveslag, faldt ned på asfalten og blev sparket flere gange, inden overfaldsmanden stjal kontanter og forlod den berusede og forslåede tv-vært, der først lørdag aften anmeldte overfaldet til politiet.
Gerningsmand mellem 17 og 20 år

Imidlertid havde andre på Sankt Hans Torv allerede alarmeret politiet fredag aften. Da betjentene kom til stedet, fandt de dog hverken Niels Brinch eller gerningsmanden.

«Men vi talte med et vidne, der havde set det hele, og da historien havde været i medierne lørdag, fik vi endnu en henvendelse fra et vidne, der havde genkendt Niels Brinch,» fortæller den centrale efterforksningsleder, Kenneth Vesth, fra Københavns Politi til jp.dk.

Vidnerne beskriver gerningsmanden som dansk, mellem 17 og 20 år gammel, meget kortklippet eller skaldet og iført en kort, mørk jakke. Han bar mørke bukser med hvide striber nedad og sko af mærket Adidas.
Måske autonom

«Og så ligner han ifølge et vidneudsagn én fra det autonome miljø. Men det er jo op til én selv at vurdere, hvad det vil sige,» siger Kenneth Vesth til jp.dk.

Flere så ung mand angribe tv-vært