Igjen har det blitt kastet stein på politiet og brannvesenet i Danmark. Natt til mandag ble politiet varslet om at en bil sto i brann i den nordsjællandske byen Kokkedal, men da politiet og brannvesenet kom frem ble de møtt av steinkastende, såkalte «unge» [En blanding av innvandrere og venstreekstremister. Min anm] og måtte tilkalle forsterkninger:

Først da politiet sendte en større styrke til området faldt der ro over gemytterne, men der blev ikke foretaget anholdelser.

«Hvorfor de brændte bilen af, ved vi ikke. Det skal vi have efterforsket,» fortæller Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til jp.dk.

Kort tid efter fik politiet endnu en anmeldelse om en brændende bil. Det viste sig at være en lastbil, der var parkeret ved Nivå Centret. Men også her lykkedes det politiet at dæmpe gemytterne.

Nattens steinkasting på politi og brannvesen skjer etter flere ukers uro i danske byer og forsteder. 13. august måtte politiet trekke seg ut av den innvandrertette Odense-forstaden Vollsmose, etter at en bilist de forfulgte forulykket. Rundt 100 mennesker samlet seg og hindret ambulansen i å komme frem, flere patruljebiler ble rammet av flasker og stein og politiet måtte til slutt lempe den skadede fluktbilisten inn i patruljebilen for å frakte ham til ambulansen et stykke unna.

Senere på kvelden utviklet urolighetene seg, og det ble avfyrt 8-10 skarpe skudd med det som sannsynligvis er et automatvåpen mot politiet. 4 biler som sto på en parkeringsplass i nærheten ble satt i brann. En 35 år gammel dansk-palestinenser er arrestert, mistenkt for å ha skutt mot politiet.

Torsdag 20. august ble en politibetjent truffet av to prosjektiler ved ytterligere en skuddepisode, der også en tilfeldig forbipasserende ble skadet. Dagen etter ble det skutt etter to menn i en bil, og lørdag 22. august førte en våpenvisitasjon til voldsomme sammenstøt mellom politiet og unge på Nørrebro.

Berlingske Tidende: Unge smider sten efter politiet