To knivstikkerier på Nørrebro i København, der venstreorienterte og innvandrere bor sammen, bekrefter en tendens: Det går ikke så bra. Utsiktene er dårlige. En angivelig homofil araber blir knivstukket utenfor sitt hjem. En syklist blir knivstukket fordi han så på feil person litt for lenge. Alle som leser om disse episodene vet at det like godt kunne vært dem. De flytter.

Hassan Preisler er blitt kjent for nordmenn gjennom å være en del av trekløveret: Svensken, dansken og nordmannen, som Hilde Sandvik leder hver søndag på radio. Preisler skulle ut og spise med sin 11-årige datter.

Hassan Preisler skriver på sin Facebookprofil:

«I går inviterede Sarah Sonia (Sonia er Hassan Preislers datter, red.) på restaurant. Mens min kæreste sad indenfor med min 11-årige datter, blev endnu en mand stukket adskillige gange med en kniv udenfor. For et barn er det selvfølgelig svært at forstå, at banderne bekriger hinanden, men hvordan fanden forklarer jeg hende, at det seneste offer var en 47-årig mand, som cyklede hjem fra arbejde, og at hans forbrydelse var, at han kiggede den forkerte person i øjnene? Da jeg læste artiklen, tænkte jeg i øvrigt, at den 47-årige må være fremmed på Nørrebro, for her ved vi jo godt, at man aldrig (!) ser direkte på en mand, der svarer til signalementet på knivstikkeren (25-30 år, mørk i huden, kort skæg, iført sort hættetrøje, mørk dunjakke og mørke bukser.) “Hvad glor du på!” har det lydt adskillige gange, når jeg uforvarende kom til at strejfe en at de her unge mænd med mit blik. Jeg plejer straks at vende mig bort og gå, men det gjorde den 47-årige ikke. Han svarede “ikke noget,” og de to ord havde nær kostet ham livet. I dag er politiet her til hest og med mobil politistation, men i morgen er Nørrebro igen i hænderne på unge mænd, som i fulde alvor mener, at de har retten til at straffe andre for blikretninger og ord, de ikke bryder sig om.»

Det andre tilfellet gjaldt et homofilt par.

Torsdag nat blev en mand stukket ned med kniv, da han var på vej hjem fra arbejde. Politiet har hidtil beskrevet knivstikkeriet som “en helt tilfældig opstået episode”. Nu tyder nye oplysninger i sagen på, at der kan være tale om en hadforbrydelse.

Offeret for knivstikkeriet er Salih Kayman – en homoseksuel indvandrer, mens knivmanden beskrives som en en yngre mand i mørkt tøj, 175-180 centimeter høj, cirka 25-30 år, mørk i huden og spinkel af bygning. Gerningsmanden havde kort skæg og var iført en sort hættetrøje, mørk dunjakke og mørke bukser.

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.