På 70-tallet ga Gyldendal og flere andre forlag ut bøker med tittelen «Rapport fra… «. Det var middelklassens barn som søkte forankring i det autentiske, som var arbeiderklassen.

I dag hvor det autentiske presser på i et omfang vi ikke har opplevd siden tredveårene og krigen, er det mer eller mindre tyst.

Fra amerikansk TV kjenner vi at krim er en type rapport fra en frontlinje. Det er ikke noe i veien med feks. VGs kontakter i politiet, men vi får få «rapporter» fra fra «hjemmefronten».

Hanne Kristin Rohde viser den civic spirit som pressen mangler i møte med en ny kriminell hverdag. Hun tør å gå inn i sakene, hun tør å sette navn på problemene. For det er hun blitt en helt blant publikum. Men pressen selv følger ikke opp.

Det er ikke fordi det mangler stoff. Som døgnrapporten fra København Vestegns Politi viser, er det mye stoff å grave i og analysere for den som vil se.

Nicolaj Sennels har sagt at borgerkrigen ikke er noe som begynner fra en bestemt dato en gang i fremtiden. Det er en serie av små hendelser, som fordi de danner et mønster, langsomt bygger opp en dyp konflikt. Hvis man leser døgnrapporten vil man se at innvandrergutter/menn jager innfødte dansker: 58-årige menn, handikappede i rullestol, og de gjør det i flokk. De slår ofrene og raner dem.

Hendelsene danner et mønster. Hvis rollene var byttet om ville hendelsene blitt betegnet som rasistiske, og de ville utløst et ramaskrik. Menneskerettsjurister, NGO’er, FN og EU-tilsyn ville intervenert. Men fordi det er innfødte dansker skjer det ingenting. Og hvis det skjer noe, så stemples reaksjonene som «grums».

Dette er oppskriften for å bygge en bombe. Overdrivelse? Les selv. Innfødte dansker kommer inn på overtredere mot slutten, det er for kjøring i påvirket tilstand og narkobruk.

Døgnrapporten er hentet fra politiets egen hjemmeside, og den er gjengitt i sin helhet.

Slike autentiske beretninger er mer interessante og sier mer enn det meste annet som publiseres av litteratur. Ved ikke å ville røre dette stoffet og de konfliktene som ligger helt opp i dagen, marginaliserer kulturarbeidere seg selv. Det blir et stort hull i kulturen.

Døgnrapport: Fredag til mandag i uge 13 (2011)
Udvalgte hændelser fra Københavns Vestegns Politis døgnrapport i perioden fra fredag den 1. april 2011 kl. 07.00 til mandag den 4. april 2011 kl. 07.00.

Røveri i Søborg
Fredag den 1. april kl. 1119 blev et røveri anmeldt på Kildebakken. Politiet ankom til stedet. En ukendt gerningsmand truede en 40-årig mand fra Søborg med en pistol til at udlevere sin pung. Pungen indeholdt et mindre pengebeløb, sygesikring, kørekort og jagttegn. Gerningsmanden beskrives som:

A. Mand, 20-25 år, anden etnisk baggrund end dansk, ca. 180 cm høj, fedladen af kropsbygning. Iført sort jakke med en hvid hætte, mørkt tørklæde som dækkede underansigtet.

Politiet modtager gerne oplysninger fra vidner i sagen. Henvendelse kan ske i dagtimerne på hverdage til politikommissær Michael Liebst Sørensen på telefon 72 58 73 55, Borgervendt Gladsaxe, eller på telefon 43 86 14 48.

Færdselsuheld i Brøndby Strand
Fredag den 1. april kl. 1240 blev et færdselsuheld anmeldt på Køge Bugt Motorvejen. Politiet ankom til stedet. Part 1 – en 21-årig kvinde – påkørte part 2 – en 76-årig mand. Den 21-årige ramte autoværnet i højre side og den 76-årige ramte autoværnet i venstre side. En person blev kørt på skadestuen. Motorvejen var spærret i en times tid.

Anholdt for spritkørsel i Søborg
Fredag den 1. april kl. 2018 blev en 32-årig mand fra Gentofte rutinemæssigt standset på Gladsaxevej. Da den 32-årige lugtede af alkohol blev han alkometer testet. Testen viste en promille over det tilladte. Han blev anholdt og kørt til politigården i Albertslund, hvor en læge blev tilkaldt for at tage en blodprøve. Efter endt afhøring blev han løsladt. Han erkendte.

Røveri i Vallensbæk
Lørdag den 2. april kl. 0040 blev et røveri anmeldt på Stationsstien. Politiet ankom til stedet. En 18-årig blev stoppet af tre personer på knallert. De slog ham med knytnæveslag og stjal hans pung og mobiltelefon. Gerningsmændene kørte mod Vallensbæk Nærcenter. Gerningsmændene beskrives som:

A. Mand, anden etnisk baggrund end dansk, 15-16 år, ca. 170 cm høj, almindelig af bygning. Iført hvid maske med lufthuller og sort North Face jakke med hætte. Han kørte på en sort Aprilla Sonic knallert med rødt sæde.

B. Mand, anden etnisk baggrund end dansk, 15-16 år, ca. 170 cm høj, almindelig af bygning. Iført sort tørklæde for mund og næse samt sort jakke med hætte. Han kørte på en sort Yamaha Jog Rox knallert.

C. Mand, anden etnisk baggrund end dansk, 15-16 år, ca. 170 cm høj, almindelig af bygning. Iført sort tørklæde for mund og næse samt sort jakke med hætte. Han kørte på en mørk knallert.

Politiet modtager gerne oplysninger fra vidner i sagen. Henvendelse kan ske i dagtimerne på hverdage til vicepolitikommissær Carsten Christensen på telefon 72 58 76 40, Lokalpolitiet i Albertslund, eller på telefon 43 86 14 48.

Røveri i Hvidovre
Lørdag den 2. april kl. 0120 blev et røveri anmeldt på Byvej. Politiet ankom til stedet. To knallerter med to personer på hver og to til fods forfulgte en 58-årig mand fra Hvidovre. Den 58-årige blev slået i ansigtet, mens han løb. Den ene knallert påkørte formentlig bevidst den 58-årige. Gerningsmand A gik hen mod den 58-årige og slog ham i ansigtet, mens han råbte, at han skulle give ham penge, mobiltelefon og hvad han ellers han havde. Den 58-årige smed sin mobiltelefon fra sig. Gerningsmand A beskrives som:

Mand, anden etnisk baggrund end dansk, arabisk af udseende, 15-20 år, 180-185 cm høj, slank af bygning.

Politiet modtager gerne oplysninger fra vidner i sagen. Henvendelse kan ske i dagtimerne på hverdage til vicepolitikommissær Hans Christian Tonnesen på telefon 72 58 74 26, Lokalpolitiet i Hvidovre, eller på telefon 43 86 14 48.

Vold i Taastrup
Lørdag den 2. april kl. 0454 blev et voldeligt overfald anmeldt på Lindebo. Politiet ankom til stedet. Flere ukendte gerningsmænd overfaldt en 29-årig mand og slog ham på krop og i ansigtet. De stjal hans nøgler til hans hjem og til hans arbejdsplads. Gerningsmændene beskrives som:

A. Mand, anden etnisk baggrund end dansk, 170 cm høj, 25-30 år, overvægtig og skaldet. Iført cowboybukser, hvid sportstrøje med lynlås. Talte dansk.

B. Mand, anden etnisk baggrund end dansk, 20 – 30 år, 170 cm høj, slank af bygning. Iført mørk jakke samt sportstrøje med lynlås, brunlig skjorte samt mørke bukser.Talte dansk.

C. Mand, anden etnisk baggrund end dansk, ca. 25 år, almindelig af bygning, lysblondt hår. Iført sportsjakke i hvid af mærket Adidas.

D. Mand, anden etnisk baggrund end dansk, mørkere i huden end de andre, 20-22 år, 170 – 175 cm høj, overvægtig, blondt krøllet hår. Iført grøn T-shirt.

Politiet modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen. Henvendelse kan ske i dagtimerne på hverdage til vicepolitikommissær Claus Hjermitslev på telefon 72 58 77 91 i Lokalpolitiet i Albertslund eller via 43 86 14 48.

Vold i Ballerup
Lørdag den 2. april kl. 0525 blev et overfald anmeldt på Hold-An Vej. Politiet ankom til stedet. To ukendte gerningsmænd overfaldt en 21-årig og en 24-årig. Gerningsmændene slog og sparkede dem i hovedet. Politiet runderede i området uden resultat. De blev begge kørt på skadestuen. Gerningsmændene beskrives som:

A. Mand, 20-30 år, 175 cm høj, kraftig af bygning, anden etnisk baggrund end dansk, var trimmet helt korthåret på siden af hovedet og havde ca. 6 mm langt sort hår på toppen af hovedet. Iført en grå hættetrøje.

B. Mand, 20-30 år, tynd. Iført mørk trøje.

Politiet modtager gerne oplysninger fra vidner i sagen. Henvendelse kan ske i dagtimerne på hverdage til politikommissær Michael Liebst Sørensen på telefon 72 58 73 55, Borgervendt Gladsaxe, eller på telefon 43 86 14 48.

Vold i Herlev
Lørdag den 2. april kl. 1438 blev et overfald anmeldt på Gl. Klausdalsbrovej. Politiet ankom til stedet. Tre ukendte gerningsmænd overfaldt en 51-årig mand i en kørestol, fordi han ikke ville låne dem penge. Den 51-årig stak ud efter gerningsmændene med en kniv. Et vidne forsøgte at holde gerningsmændene tilbage og blev også overfaldet. Gerningsmændene beskrives som:

A. Mand, 15-20 år, sort hår og anden etnisk baggrund end dansk.

B. Mand, 15-20 år, sort hår og anden etnisk baggrund end dansk.

C. Mand, 15-20 år, almindelig af kropsbygning og kort lyst hår.

Politiet modtager gerne oplysninger fra vidner i sagen. Henvendelse kan ske i dagtimerne på hverdage til politikommissær Michael Liebst Sørensen på telefon 72 58 73 55, Borgervendt Gladsaxe, eller på telefon 43 86 14 48.

Røveri i Rødovre
Lørdag den 2. april kl. 1710 blev et røveri anmeldt på Auroravej. Politiet ankom til stedet. En 90-årig kvinde fra Rødovre blev passet op af to ukendte kvinder. De ruskede i hende og stjal hendes taske med hendes pung.

A. Kvinde, formentligt anden etnisk baggrund end dansk, 50-60 år, 170-175 høj, rødt pagehår, mørk i huden, alle hendes fortænder var i guld på nær en enkelt og talte gebrokken dansk. Iført mørkt tøj.

B. Kvinde, formentligt anden etnisk baggrund end dansk, 25-30 år, 165-170 høj, lysblond hår. Iført lyst tøj.

Politiet modtager gerne oplysninger fra vidner i sagen. Henvendelse kan ske i dagtimerne på hverdage til vicepolitikommissær Hans Christian Tonnesen på telefon 72 58 74 26, Lokalpolitiet i Hvidovre, eller på telefon 43 86 14 48.

Spritbilist taget i Høje-Taastrup
Søndag den 3. april kl. 17.53 standsede en patrulje en varebil på Taastrupgårdsvej, som slingrede voldsomt og var til fare for de øvrige trafikanter. Føreren, 30-årig mand fra Hedehusene, lugtede da også af øl, og en alkometertest bekræftede en promille over det tilladte. Manden blev anholdt, sigtet for spirituskørsel, og bragt til politigården i Albertslund for at få taget en blodprøve. Han erkender.

Stofpåvirket pågrebet i Gladsaxe
Søndag den 3. april kl. 18.40 standsede en patrulje rutinemæssigt personbil på Gladsaxevej. Det viste sig, at der lugtede af hash i bilen, og føreren, 20 år og fra Allerød, havde røde øjne og talte usammenhængende. Han blev anholdt, sigtet for overtrædelse af færdselsloven, og bragt til politigården i Albertslund for at få taget en blodprøve. Han erkender delvist.

Brand i butik i Hvidovre
Mandag den 4. april kl. 00.01 blev der anmeldt brand i en butik på Hvidovrevej. Politi og Brandvæsen ankom til stedet og fik branden slukket. Materiel skade, men ingen personskade. Politiet undersøger nu årsagen til branden.