Nytt

Etter en pause har krigen mellom Hells Angels og innvandrerbandene på Nørrebro eskalert igjen. En kjent livvakt for HA-sjefen Jørn «Jønke» Nielsen ble forsøkt påkjørt. Han slapp unna fordi en kvinne hadde mot til å stille seg foran bilen.

Endnu en gang lagde Nørrebro asfalt til et angreb, der kunne have fået dødelig udgang, da et kendt, 26-årigt medlem af Hells Angels’ støttegruppe, AK81, kl. 15.15 blev påkørt to gange af flere andengenerationsindvandrere i en sort Renault Scenic.

Den 26-årige mand, som med sin hanekam er let at genkende, befandt sig i en Ford Mondeo med en anden mand, da de blev påkørt af Renault’en. Siden fulgte en kort biljagt, der endte med, at den 26-årige sprang ud af sin bil og løb. Han blev indhentet og ramt to gange, men en forbipasserende kvinde stillede sig mellem ham og den angribende bil, som derefter forsvandt med høj fart.

Påkørt slap med skrammer

Det 26-årige medlem af AK81 slap med mindre skrammer. Han blev kørt til undersøgelse på Rigshospitalets TraumeCenter, hvor politiet mødte talstærkt op for at forhindre sammenstød.

Manden har fungeret som bodyguard for den kendte HA’er Jørn «Jønke» Nielsen, og han var sammen med «Jønke», da de i 2007 blev overfaldet af en knivbevæbnet 22-årig mand med indvandrerbaggrund tæt på «Jønkes» hjem på Nørrebro.

Politiet fandt et projektil fra et ni millimeter-våben på gerningsstedet, men der er ingen forlydender om skyderi i forbindelse med påkørslen.

Den 26-åriges Mondeo blev senere fundet udbrændt i bydelen Tingbjerg. Afbrænding af biler, der har været brugt til kriminalitet, sker ofte, fordi det er en effektiv måde at slette spor.

Efter 50 dages pause i bandekrigen blev søndagens sammenstød det femte opgør på lige så mange dage. En lille time efter påkørslen samledes flere hundrede mennesker i Baggesensgade til demonstration mod bandekrigen og den seneste uges skyderier. Demonstrationen udgik fra det sted, hvor en 29-årig mand med indvandrerbaggrund og banderelationer blev såret af tre skud i onsdags, da en motorcykel med to personer kørte op på siden af ham.

I weekenden blev en 20-årig mand ramt af et strejfskud ved et næsten identisk angreb, og politiet går ud fra, at begge angreb knytter sig til bandekrigen.

Angrebet med bil søndag kan have været en «bytter» for de to motorcykelangreb, ligesom indvandrerbanderne kan have fået «byttet» onsdagens skudangreb med et angreb på værtshuset Nemoland på Christiania natten til fredag, hvor ukendte gerningsmænd smed en håndgranat og sårede fire mennesker.

Efter 50 dages pause har København oplevet fem angreb siden onsdag.

Jyllands-Posten mandag 27. april 2009