Nytt

København opplevde før og i helgen to grove overfall på taxisjåfører. Det ene medførte sjåførens død. Fem menn ble anholdt, alle med utenlandsk bakgrunn.

NTB skrev før helgen om det grove overfallet i Brønshøj, som førte til døden, men har ikke fulgt opp med anholdelser og identitet.

Politiet har anholdt og sigtet tre unge mænd på 17, 19 og 26 år. De blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt for lukkede døre – alle tre nægtede sig skyldige.

 

De to på 19 og 26 år blev løsladt på grund af utilstrækkelige beviser, mens den yngste blev varetægtsfængslet i 25 dage.

Blot et døgn senere – natten til lørdag – blev en anden taxachauffør overfaldet i Kompagnistræde af to andre mænd. Han blev stukket med kniv og sparket og slået, men er uden for livsfare (TV2 Nyhederne).

 

I forbindelse med det andet overfald anholdt og sigtede politiet to mænd, også af anden etnisk herkomst, på 26 og 27 år. De nægtede sig begge skyldige under gårdsdagens grundlovsforhør samme sted, men blev ligeledes varetægtsfængslet i 25 dage. En formodet tredje medgerningsmand er ifølge politiet på fri fod.

Et særlig forhold er at 17-åringen som er mistenkt for det groveste overfallet er et fotballtalent.

Den 17-årige, der menes at have forårsaget den 65-årige taxachaufførs død ved overfaldet natten til fredag, er angiveligt kendt inden for sportsverdenen, og der blev derfor nedlagt navneforbud under grundlovsforhøret lørdag.

Ifølge Ekstra Bladet, som har talt med tidligere landsholdsspiller Kim Vilfort, der er talentchef i Brøndby IF, har den sigtede været tilknyttet fodboldklubben i et år som spirende fodboldtalent. Han er senere skiftet til ungdomsholdet i en anden superligaklub.

I fodboldklubben Brøndby blev den 17-årige dog fulgt af en pædagog, fordi han i en tidligere klub havde været i slagsmål med nogle holdkammerater.

Der var dog ingen voldelige episoder, mens den 17-årige var tilknyttet Brøndby IF, men han har ifølge Ekstra Bladets oplysninger to gange tidligere i år været for en dommer i forbindelse med gaderøveri og røveri.

Man kan undres hvorfor han har særlig grunn til beskyttelse av identitet, når han har misbrukt sin sjanse på den måten.

Ekstra Bladet og BT har i disse sager omtalt de sigtedes baggrund. Men andre medier har ikke.

..

Den tyrkiskfødte kultursociolog Mehmet Necef fra Syddansk Universitet har kaldt fænomenet ”filtrering” og mener, fortielsen af problemerne er dybt skadelig:

 

”Man kan se alle de krumspring, som journalister forsøger sig med for at undgå at nævne den etniske oprindelse. Men hvorfor skal man i et demokratisk samfund skjule sandheden for mig. Jeg vil gerne vide, hvilken etnisk gruppe en voldtægtsmand tilhører” (Berlingske).

 

Den manglende erkendelse og belysning af problemerne, der er et resultat af politisk korrekthed, forhindrer ifølge Mehmet Necef fornuftige, målrettede løsninger og kan paradoksalt nok virke stigmatiserende i forhold til indvandrere og efterkommere:

 

”Hvis man siger, at for eksempel 20 procent af nydanskere af palæstinensisk afstamning er dømt i strafferetslige sager, så siger man, at man skaber stereotyper. Mit modargument er, at man jo frikender de 80 procent” (Berlingske).

 

http://denkorteavis.dk/2014/17-ar-og-varetaegtsfaengslet-for-overfald-pa-taxa-chauffor-der-nu-er-dod/