Nytt

Dansk sikkerhetspoliti (PET) konfiskerte søndag en server med personopplysninger om folk på høyrefløyen. En person ble varetektsfengslet i 24 dager. Politiet er bekymret for tendenser til opptrapping på ytre høyre og venstre fløy, der kartlegging av personlige opplysninger inngår. Dette er grupper som er beredt til å bruke vold.

En person er varetægtsfængslet i en sag om voldelig politisk ekstremisme. PET beslaglægger register med information om personer på den politiske højrefløj.

En person fra København er i et grundlovsforhør varetægtsfængslet i 24 dage, sigtet for vold og for at yde økonomisk støtte til grupper, der har til hensigt at forstyrre samfundsordenen.

Fængslingen indgår i efterforskningen af en større sag om voldelig politisk ekstremisme, hvor Politiets Efterretningstjeneste (PET) sammen med en række politikredse søndag foretog flere anholdelser og ransagninger.
Annonce

Under ransagningerne blev der beslaglagt en server med personfølsomme oplysninger om personer med tilknytning til den politiske højrefløj, herunder politiske partier og organisationer samt flere politikere, oplyser PET i en pressemeddelelse. Oplysningerne formodes at være indsamlet ved hjælp af hacking.

Serveren indeholder bl.a. oplysninger om voldelige overfald på nogle af de registrerede personer.

Ifølge PET har der i de senere år været flere og flere konfrontationer mellem personer og grupper på det, som efterretningstjenesten betegner som «det højre- og venstreekstremistiske miljø» i Danmark.

– Konfrontationerne får mere og mere karakter af organiseret voldsudøvelse, og vi har ligeledes set, at højre- og venstreekstremister målrettet forsøger at afdække og eksponere politiske modstandere gennem aktiviteter, der minder om privat efterretningsvirksomhed, siger chefen for Politiets Efterretningetjeneste, Jakob Scharf.

/ritzau/