Dansk politi er ved å ta fatt på ytterliggående venstregrupper som kartlegger og bruker vold mot motstandere på høyre fløy. Nå viser det seg at København kommune betaler husleien for Antifascistisk Aktion.

Det er en pendant til pengestøtten til SOS Rasisme i Norge, som ledes av noen av de samme personene som sitter i venstreekstreme Tjen Folket.

Det hele begynte å rulle da politiet arresterte to menn mandag 1. mars og beslagla en server med fortrolige personopplysninger om 1.000 mennesker på høyrefløyen. Den ene er siktet etter en terrorparagraf som kan gi seks års fengsel.

De pågrepne ble knyttet til gruppen Redox som driver systematisk kartlegging av folk på høyre fløy.

Det er forbindelse mellom Redox og Antifascistisk Aktion. De holder til i en bygård på Nørrebro, og København kommune betaler husleien.

Den yderliggående venstrefløjsgruppe Antifascistisk Aktion har fast adresse i lokaler på Nørrebro i København, hvor en stor del af huslejen bliver betalt af Københavns Kommune, skriver Politiken Søndag.

På Københavns Rådhus vender både de radikale, de konservative og Dansk Folkeparti sig imod, at kommunen betaler en stor del af huslejen for Antifascistisk Aktion.

Under tæt overvvågning
»Det kan vi selvfølgelig ikke tillade, og vi må stramme kravene til, hvem der kan få tilskud af kommunen,« siger de konservatives gruppeformand, Mogens Lønborg til Politiken.

De radikales gruppeformand, Manu Sareen, siger:
»Hvis den mand, som er anholdt af PET, bliver dømt, så har kommunen et stort problem, for så har den jo indirekte været med til at finansiere ulovligheder. Derfor bør kommunen med det samme se nærmere på sagen.«

Et ledende medlem af gruppen blev forrige søndag anholdt af Politiets Efterretningstjeneste (PET) og sigtet efter den såkaldte milde terrorparagraf.

Antifascistisk Aktion har i flere år været under tæt overvågning af PET, fordi dens medlemmer gentagne gange ifølge efterretningstjenesten har angrebet personer, som tilhører højreradikale grupper og foreninger. PET mener, at konfrontationerne de seneste år er blevet stadig voldsommere.


København giver støtte til ekstreme antifascister

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.